IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Aralık 2022, 17:10   #1
Kayıtlı Üye
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Asgari ücret komisyonunun üçüncü toplantısı sona erdi



Gelecek yıl geçerli olacak asgari ücretin belirlendiği son toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay
 açıklama yaptı.

İşçi ve işverenlerle birlikte 85 milyonun merakla beklediği 2023'te uygulanacak asgari ücretin belirleneceği toplantı sonuçlandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde saat 14.00'te başladı. Toplantıda asgari ücret rakamına etki edecek ekonomik verilerin paylaşıldığı aktarıldı.

Toplantı toplam üç saat sürdü.

İşçilerden 9 bin lira şartı geldi

Toplantı sonunda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay
 açıklama yaparak 9 bin lira verirlerse anlaşabileceklerini belirtti. Bu rakam mevcut asgari ücrete yüzde 63,63 oranında zam anlamına geliyor.



İlave veriler görüşüldü

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave veriler görüşüldü.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri dışında işçi temsilcisi olarak en çok üyeye sahip Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri katıldı.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç toplantıda hazır bulundu.



2021 ve 2022'de asgari ücret uygulaması

2021 yılında asgari ücret, bekar bir işçi için aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanmıştı. Asgari ücret 2022 Ocak tarihinde yapılan yüzde 50 zam ile 4 bin 253 lira olmuştu. Enflasyonun artışı nedeni ile 1 Temmuz itibariyle ise asgari ücrete yüzde 30 ara zam yapıldı. Temmuz 2022'den bu yana uygulanan ücret tutarı 5 bin 500 lira olarak belirlenmişti. Ayrıca 2022 başından geçerli olmak üzere asgari ücrette damga vergisi ve asgari ücrete kadar tüm çalışanlar için gelir vergisi kaldırılmıştı.

Bakanlık verilerine göre özel sektör çalışanlarının yüzde 37'si asgari ücretli.

Kaynak ; EnSonHaber
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:45.