IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2022, 18:17   #1
Standart Bakan Nebati: Enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizde fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici (kademeli) düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da Darphane'nin 555. yıl etkinliğinde konuştu.

Bakan Nebati, atıl tasarrufların ekonomiye kazandırılması için önemli bir adım atıldığını ve Darphane'nin sorumluluğunda Çeyrek Altın Sistemi’nin hayata geçirildiğini söyledi.

"13 ton 513 kilogram altın toplandı"

Sistemin başladığı 1 Mart 2022 tarihinden itibaren sisteme ilgi ve güvenin arttığını ve rekor kırdığını aktaran Nebati şöyle konuştu:

"Altın toplama ekosistemi içerisinde yer alan bu sistemde, tasarruf sahipleri fiziki birikimleri olan çeyrek, yarım veya tam altınlarını Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi'ne dahil bankalar ve katılım bankalarındaki hesaplarında değerlendirme imkanına kavuşmuştur. 23 Kasım'a kadar 13 ton 513 kilogram altın toplandı."

“Dijital Altın Projesi” de devreye giriyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Darphane'nin yakın zamanda da “Dijital Altın Projesi” ile altın tasarruf sistemine ve altının ekonomideki işlevine önemli bir katkı sağlayacağını da vurguladı.

'Döviz kurundaki oynaklığın ilerleyen dönemde az olmasını bekliyoruz'

Türk lirasının reel değerinin de arttığını aktaran Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Yılbaşına göre değerlendirdiğimizde, bugün küresel çapta tarihi en güçlü dönemlerinden birisini yaşayan ABD dolarına rağmen Türk Lirasının reel değeri artış kaydetmiştir. Öte yandan döviz kurundaki oynaklık da azaldı. Güçlü rezervlere ve sağlam makro ekonomik göstergelere sahip olmamızın katkısıyla, döbiz kurundaki oynaklığın ilerleyen dönemde daha da az olmasını bekliyoruz."

"Enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecek"

Enflasyonla mücadelenin sıkı bir şekilde sürdüğünü belirten Nebati, "Ülkemizde fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir" dedi.

'Döviz hesaplarının mevduatlardaki payı düştü'

Nebati, Kur Korumalı Mevduatla ilgili de şunu söyledi:

"Kur Korumalı Mevduatın katkısıyla döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduatlardaki payı yaklaşık 20 puanlık bir düşüşle yüzde 50,6’ya gerilemiştir."

MASAK'tan FTX incelemesi

Nebati, ABD'de kripto para işlem platformu FTX'in iflasına da değindi. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) ilişkili olan gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını açıkladı.

TRT Haber
________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:22.