IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2023, 22:57   #1
Carpediem
Hobby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart TÜRK-İŞ Başkanı Asgari Ücrette Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

TÜRK-İŞ Başkanı Asgari Ücrette Kırmızı Çizgilerini Açıkladı

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinde, açlık sınırına dikkat çekti ve bu rakamın teklif edilmesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi.



Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç başlıyor. Pazartesi günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarını gerçekleştirmeye başlayacak. Toplantılarda işçi tarafını temsil edecek TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu.

Habertürk’ten Bülent Aydemir’e konuşan Atalay, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını, ilk olarak hükümet tarafından iletilen teklifi görmek isteyeceklerini söyledi.

Atalay açlık sınırı olarak belirlenen 14 bin TL civarında bir rakamla gelinmesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi. Bu rakamın on günlerde bazı hükümet yetkilileri tarafından dile getirildiğine dikkat çeken Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” diye konuştu.

Asgari ücrete gelecek yıl bir defaya mahsus zam yapılacak olmasını hatırlatan Atalay, bu nedenle artışın yılsonuna kadar geçimi sağlayacak seviyede olması gerektiğini belirtti. Her yılın Aralık ayında belirlenen asgari ücrette, işçi ve işveren sendikaları masaya oturuyor.

Görüşmelere hükümet tarafını temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başkanlık ediyor. Ücret belirlenirken TÜİK’in yıl sonu enflasyon verileri büyük önem taşıyor. Temmuz ayında yapılan son ara zam sonrası asgari ücret net 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor.


ALINTI
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:59.