IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2023, 17:47   #1
Standart Bakan Özer: Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart'a erteliyoruz

Bakan Özer: Adana'da eğitim öğretimi 13 Mart'a erteliyoruz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adana'da 1 Mart'ta başlaması açıklanan eğitim öğretimin verilerin güncellenmesiyle 13 Mart tarihine ertelendğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adana'da açıklamalarda bulundu.

10 ilde eğitimi normalleştirmek için çalıştıklarını ifade eden Özer, "Şu anda 10 ilde eğitim öğretime ara verilmiş olsa dahi çadırlarda, konteynerlerde, prefabrik okullarda çocuklarımıza verdiğimiz desteklerde şu ana kadar hiçbir kesinti olmadı. Önceliğimiz sıklıkla ifade ettiğimiz gibi müfredata dayalı eğitim değil bu 10 ilde. Çocuklarımızı düşünüyoruz, çocuklarımızın psikososyal, duygusal sağlamlıklarına destek vermek için tüm arkadaşlarımızla sahadayız " dedi.

"10 ilde 416 psikososyal destek çadırı kurduk"

Özer, 10 ildeki eğitim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda 10 ilde, her ne kadar eğitim öğretime şu an itibarıyla ara verilmiş olsak bile her şart altında eğitime devam yaklaşımıyla 416 psikososyal destek çadırı kurduk. Çadır bölgelerinin tamamında psikososyal destek çadırlarında okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, çocuklarımıza sürekli etkinlikler düzenleyerek onların travmaları atlatmalarına destek oluyorlar. Yine 131 okul öncesi çadır ve konteynerle de eğitim öğretime destek vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda yine 18 ilkokul kurduk çadırlarda, konteynerlerde, 12 ortaokul kurduk. Bir de ilk kez Malatya'da 1000 kişinin olduğu konteyner kentte prefabrik okul kurduk. Şu anda orada da yine müfredata dayalı değil, öğrencilerin psikososyal sağlamlığını desteklemek için öğretmenlerimiz eğitim vermeye devam ediyorlar."

"Tüm konteynarlarda prefabrik okulları kurmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik"

Tüm konteyner kentlere de televizyon kurulması için bakanlık olarak çalıştıklarını vurgulayan Özer şu ifadeleri kullandı:

"Milli Savunma Bakanlığı ile Mehmetçik okullarını devreye soktuk. Bu hafta içerisinde de İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığımız ile birlikte yeni okulları kurmaya devam edeceğiz. Konteyner kentlerde tüm konteynarlarda prefabrik okulları kurmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Konteyner kentlerde sadece prefabrik okullara değil tüm konteynerlara da bakanlık olarak televizyon kuruyoruz. Öğrencilerin TRT EBA'yı takip edebilme imkanlarına kavuşmaları için."

"1 Mart itibarıyla 510 noktada destekleme ve yetiştirme kurslarını hizmete alacağız"

8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin durumuyla ilgili de çok soru geldiğini aktaran Bakan Özer şöyle yanıt verdi:

8. sınıf öğrencilerimiz LGS'ye girecekler, 12. sınıftakiler de YSK sınavına girecekler. Bu öğrencilerimize ilk adım olarak ikinci dönem konularını sınav kapsamından çıkardığımızı açıklamıştık. 1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için 510 noktada destekleme ve yetiştirme kurslarını hizmete alacağız. Böylece bu çocuklarımızın sınava hazırlanmasında Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceğiz.

Adana'da eğitim öğretim 13 Mart tarihine ertelendi

Deprem bölgesindeki verilerin değişmesiyle eğitim öğretim tarihinin de değiştiğini aktaran Bakan Özer şu bilgiyi paylaştı:

"Bu 10 ilde çok dinamik bir süreç yaşıyoruz. Veriler her geçen gün değişiyor. Bu değişen verilere göre aldığımız kararları da biz güncelliyoruz. Bu kapsamda Adana ilimizde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlayacağımızı açıklamıştık. Bu başlangıç tarihini yeni verilere göre 13 Mart tarihine ertelemiş bulunuyoruz. Yani 13 Mart'ta yeni verilere göre tekrar verileri güncelleyerek inşallah durumu tekrar kamuoyuyla paylaşacağız."
TRT Haber
________________

YAKNIZLIĞIMLA BAŞBAŞAYIM
 
Alt 26 Şubat 2023, 23:51   #2
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Olan yine çocuklara oldu..
Allah yardımcıları olsun.

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:42.