IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 Post By serCiya
  • 1 Post By Bitti
  • 1 Post By EzeL
  • 1 Post By Khaos

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ağustos 2021, 12:07   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Uçurtma Avcısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sovyetler Birliğinin Afganistan’ı işgali ile birlikte birçok dram yaşanmıştır ve tarihte bunu dramı en mükemmel anlatan kitap Uçurtma Avcısı’dır. Olaylara iki çocuğun gözünden mükemmel bir dram ile bakan kitabın yazarı Khaled Hosseini yada Türkçe adı ile Halit Hüseyni en ünlü Afgan yazarlardan biri haline gelmiştir.

Emir ve Hasan birlikte büyüyen çok iyi arkadaş olan iki süt kardeştir. Emir’in babası bölgede nüfuzlu ve yardımsever biri olarak tanınır. Hasan’ın babası ise Emir’in babasının hizmetlisidir. Her şey mükemmel giderken Emir ve Hasan başlarını belaya sokarlar ve Hasan Emir’i kurtarmak için kendini öne atar. Emir ona destek olmak yerine oradan kaçar ve Hasan’ı kaderi ile baş başa bırakır. Hasan hayatı boyunca unutamayacağı bir şiddete maruz kalır ve Emir bunu sadece uzaktan izlemekle yetinir.

Emir bu olanlardan dolayı büyük utanç duyar ve bir daha Hasan’ın yüzüne bakamaz. Fakat birlikte yaşadıkları için duyduğu utanç ile her gün yüzleşmek zor gelir ve Hasan’a bir tuzak kurarak onu hırsız gibi gösterir ve böylece babasının işten atılmasına sebep olur. Her ne kadar Emir’in babası bu olayı görmezden gelip Hasan’ı affetse de Hasan’ın babası bu utanca dayanamaz ve oğlunu alıp bölgeyi terk eder.

Bu sırada Sovyet işgali başlar ve Emir ile babası her şeylerini kaybederler. Bunun üzerine ellerinde kalanlar ile birlikte Amerika’nın yolunu tutmak zorunda kalırlar. Fakat yeni hayatta Emir’in içinde bulunduğu duruma değiştirmek ve geçmişinden gelen pişmanlık ve utanç ile yaşamak zorunda kalır.

Aradan yıllar geçer ve büyümüş olan Emir Afganistan’dan bir telefon alır. Arayan kişi Hasan’ın başının tehlikede olduğunu ve yardıma ihtiyacını olduğunu belirtir. Bunun üzerine vicdanını rahatlatma fırsatı bulan Emir Amerika’daki hayatını bırakıp Afganistan’a geri döner. Döndüğünde ise her şeyin daha kötüye gittiğini görür. Dahası Hasan ölmüştür fakat onun da bir oğlu vardır. Oğlunu kurtarmak için ise yıllar önce kaçmayı tercih ettiği gibi bir olay ile karşılaşır. Ya tekrar kaçıp ikinci kez vicdanı ile baş başa kalacaktır ya da bu kez karşı koyup Hasan’ın oğlunu kurtarıp ona olan borcunu ödeyecektir.
Bitti ve EzeL bunu beğendiler.
 
Alt 24 Ağustos 2021, 12:17   #2
BiTTi DiYe ÜzüLDüğüM TeK ŞeY SaRjıM🤜🤛
Bitti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gerçekten tavsiye ederim okurken duygulanmamak mümkün değil ve büyük bir ders veriyor hayat döngüsünün ve yaptıklarımızın yansımasını yaşadığımızı öyle güzel anlatmiski okuyunca hak verirsiniz bana

Khaos bunu beğendi.
________________


 
Alt 24 Ağustos 2021, 12:19   #3
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kitap okuyalım ve aşılıyalım.. Harika bir kitap cano paylaşım için tskler...

Kitap okumak her daim kişiligimizi önde tutar ve paylaşımcı olmayı kavrarız..Okuyalım ve tavsiye edelim...
Saygılar

Khaos bunu beğendi.
 
Alt 24 Ağustos 2021, 13:03   #4
Kayıtlı Üye
Khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hosseini `in en başarılı Uçurtma Avcısı . Ardından Bin Muhteşem güneş ve deVe Dağlar yankılandı kitaplarını da çıkarttı. Lakin her kitap okuyucuya beklendiği samimiyeti bulamadı diyebilirim. Şahsen ben kendi adıma konuşursam, hikayede düşün vardı diyebilirim. Okunmayacak gibi değil elbette..


Keyifli seyirler dilerim.

Bitti bunu beğendi.
________________

www.sohbetyeli.net
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:24.