IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Düşünce & İfade Özgürlüğü Alanı (https://www.ircforumu.org/dusunce-ifade-ozgurlugu-alani/)
-   -   Haftanın Karikatürü Seçilen Bu Karikatür Hakkında Siz ne Düşünüyorsunuz? (https://www.ircforumu.org/dusunce-ifade-ozgurlugu-alani/10002-haftanin-karikaturu-secilen-bu-karikatur-hakkinda-siz-ne-dusunuyorsunuz.html)

Yazgı 06 Ağustos 2021 11:49

Haftanın Karikatürü Seçilen Bu Karikatür Hakkında Siz ne Düşünüyorsunuz?
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Haftanın Karikatürü seçilen bu görsel her şeyin özeti gibi değil mi? Yüzlerce hayvanın yaşam alanı olan ormanlardan, içindeki o masum canlılardan kim ne istemiş olabilir ki? Sadece kötülükle açıklanamaz bu.

Karikatür hakkında sizler ne düşünüyorsunuz?

Bitti 06 Ağustos 2021 12:43

Yeminle gozlerim doldu. Sadece utanmakla yetinmemeliyiz onların sesi olmalıyız. Onlar konuşamıyorlar kendilerini bize karsi koruyamiyorlar bari biz bu masumlari kendimizden koruyalim vahşi hayvan onlar degil bunlari yapandir.

Rü_ 06 Ağustos 2021 13:00

Allah kimseden vicdan merhamet duygusunu almasın ne olursa olsun şu hayvanların canlıların suçu ne nasıl bı vebaldir bu .

İçimizde ki beyinsizler yüzünden bizi helak etme Ya Rabbi -amin
Araf-155.ayet

Eraycem 06 Ağustos 2021 13:01

Çok anlamlı

EzeL 06 Ağustos 2021 13:04

Küçük bir masum köpeğin gözler içine bakıp duygulanan bir milletiz.Lakin bunu bil haram ettiler.. Allah kerimen iyi gören ve bilendir. Mutlak hrxaman iyilik kazanacak

Ecem12 06 Ağustos 2021 16:26

Cok Anlamli Bir Paylasim Ve Bir Okadarda Duygulu Üzücü
Onlarda Can Taşiyor Çok Üzgünüm

Cheyenne 06 Ağustos 2021 16:46

Vicdanen yüreğim kaldırmıyor. Masum hayvanların cayır cayır yanarken ve şehit olan insanlarımız varken elimizden hiç bir şeyin gelmemesi beni derinden üzüyor.

Oktayy 06 Ağustos 2021 16:58

Son günlerde gerçekten en anlamlı resimlerden biri

BoSs 06 Ağustos 2021 17:19

canımızı yaksa da anlamlı bir karikatür olmuş.

Hikaye 06 Ağustos 2021 18:24


iklim değişiklikleri, çevre felaketleri, su kaynaklarının kuruması, seller, afetler, terör, deprem, pandemi, bulaşıcı hastalıklar, müsilaj. sanıyorum tek eksiğimiz zombiler. o beklenen büyük biyolojik savaş, 3.ncü dünya savaşı başlamış görünüyor. velhasıl tarihe tanıklık ediyoruz.

insanoğlunun tabiatla olan savaşını zafer diye sunmak istediği istediği bir dönemdeyiz. insanı; taibata, doğaya ve çevreye, sokak canlarına uyum sağlayacak ve birlikte yaşayacak hukuku olan bir varlık olarak ele almak yerine, tabiatı ve çevereyi savaşarak mağlup edeceği ve diz çöktürceği bir olgu olarak görmüş olmaktan büyük utanç duyuyorum.

bir türlü ders alınamayan ve her seferinde aynı acıların tekrarlandığı, daha da vahimi artık olayın bir aymazlık, utanmazlık, arsızlık aşamasına vardırıldığını görüyoruz ne yazıkki. karadenizdeki felaketlerden dönüyoruz, akdenizdeki yangınlara bakıyoruz. oradan dönüp marmaraya bakıyoruz büyük bir tehlike olan müsilaj durumunu görüyoruz. bu bitecek büyük deprem gelecek, istanbulu vuracak kaygısı taşıyoruz. hiçbir önlem almıyoruz. oradan dönüyoruz terör geliyor, göçmenler ülkemizi sarıyor. biz yangınla uğraşırken onlarca afganlı ülkemize girdi bile. ne zaman ders alacağız? bilmiyoruz.

doğa ile, çevre ile, sokak canları ile birlikte yaşamanın yolunu ne zaman artık kavrayacağız, önümde kocaman cevapsız sorular var ve cevaplayamıyorum, sorularım karanlık bir vadi gibi uzanıyor önümde. yine de bu ülkenin mücadele eden, edecek olan güzel insanlarını seviyorum. elbetteki mücadele etmek zorunda olmasalardı daha güzel olur muydu? - elbette olurdu.

başka ülkelerden yardım talebinde bulunmak acizlik değildir. ama ağzı dili olmayan, dilsiz kulların acizliğine acizlik eklemek büyük vefasızlık, vicdan ve merhamet yoksunluğudur. en korktuğum insan tipidir onlar.

asıl acizlik bu hayvanları bu hale sokmaktır, onları yalnız bırakmaktır. onları çaresiz hissettirmektir.
çok üzgün, çok kızgın, çok çaresizim. sokak canları benim kırmızı cizgim, ince noktam ve en hassas zaafiyetimdir. en son hayvan hakları kanunu düzenlendiğinde çaresiz hissetmiştim, çok büyük hayalkırıklığı yaşamış ve beklediğimiz kanun bu değildi diye kahrolmuştum. ben hiç böylesi çaresizlik içinde kalmamıştım. benim yapayalnız kalan doğam, benim çaresiz bir şekilde yanarak ölüme mahkum edilen sokak canlarım, güzel ülkemin güzel insanları. neyi hak ettiğimize bakmanın ve neye layık görüldüğümüzü farketmenin tam zamanı diye düşünüyorum.

dünyanın başarıya, zenginliğie ya da artık lükse ihtiyacı yok. barışa, merhamete, şifaya, sevgiye ve doğaya dost olana ihtiyacı var.

umarım karikatür sahibi için soruşturma başlatılmamış, ya da yayınlayan dergi ya da gazeteye bir savcı gitmemiştir.

uzun yazdığım için bağışlayın, ancak bu kadar kısaltabildim cümlelerimi. yoksa daha da uzardı herhalde. sokak canları olunca konu ya da doğa hayvanı, konu uzadıkça uzuyor benim için. buraya kadar gelip okuyana kocaman selamlar.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.