IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/)
-   -   Ratatouille (https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/73011-ratatouille.html)

Vav 11 Aralık 2022 15:36

Ratatouille
 
Ratatouille Tarifi İçin Malzemeler

Domates Sosu İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet soğan
1 adet kapya biber
2 adet domates
3-4 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak(opsiyonel)

Sebzeler İçin:
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy patlıcan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin:
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 dal taze kekik


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

YapıLışı
Domates Sosu İçin:
*Kapya biberi ocak üzerine bir sac koyarak közleyin. Sonrasında hala sıcakken bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatın
*Bir mutfak robotuna domatesleri ekleyerek püre haline getirin. Közlediğiniz kapya biberin kabuklarını soyarak robota ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.
*İncecik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alın. Kısık ateşte yavaşça kavurmaya başlayın. Dilerseniz bu esnada sarımsak da ekleyerek kavurma işlemine devam edebilirsiniz.
*Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Üzerine toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği de ekleyerek, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin
*Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına sosu yayın.

Sebzeler İçin:
*Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.
*Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın. Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.
*Domates sosunu yaydığınız kabın içine, sebzelerinizi dıştan içe doğru yan yana dizin.
*Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik yapraklarını üzerine ekleyin.
*Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla 4-5 delik açın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
*20 dakika sonunda folyoyu kaldırın ve bu şekilde bir 30 dakika daha pişirin.
*Üzeri hafifçe kızaran ratatuy hazır. Afiyet olsun!


^aLıntı^


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.