IRCForumu.ORG   reklamalanı
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2023, 11:35   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Armut dilimli rokforlu naan tarifi

Armut dilimli rokforlu naan tarifi


Armut dilimli rokforlu naan için malzemeler;

500 g elenmiş un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı silme tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
3/4 ölçü yoğurt
1 ölçü ılık su
Üzeri için;
1 adet armut
Tereyağı
Ceviz&bademli krokan
Roka filizi
Bal
Rokfor peyniri

Hamur için belirtilen kuru malzemeleri çukur bir kasede karıştırdıktan sonra içine yoğurt ve ılık su ilave edin. Hepsini güzelce karıştırın.

Hamur ilk aşamada yapışık bir görünümde olacak. Kıvamına göre un ekleyebilirsiniz.

Ardından üzerini streç film ile kapatın ve bir örtüyle örtün. Yarım saat sonra sekiz eşit parçaya bölün.

Hamurları, unlanmış tezgahta açın.

Naan’ı tavada ya da sac üzerinde pişirebilirsiniz.

Armutu ise mandolin kullanarak ince ince dilimleyin.

Pişen naan’ın bir tanesinin üzerine bir adet armut kullanabilirsiniz. Boyuna göre ilave edebilirsiniz.

Üzerine ise erimiş tereyağını fırçayla sürdükten sonra kahverengi şeker serpin.

Rokfor peynirini de parça parça koyabilirsiniz.

Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar tutun. Fırından aldıktan sonra fırça ile tekrar tereyağı sürün.

Biraz daha rokfor peyniri ekleyebilirsiniz.

Süslemek için ise biraz bal, krokan parçaları ile roka filizleri serpiştirebilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:55.