IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/)
-   -   Thai Marul Sarma (Larb Gai) (https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/6014-thai-marul-sarma-larb-gai.html)

CURRY SAUCE 25 Temmuz 2021 17:30

Thai Marul Sarma (Larb Gai)
 
Thai Marul Sarma (Larb Gai) Tarifi İçin malzemeler


  • 500 g tavuk veya hindi kıyma
  • 2 çay kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2.5 yemek kaşığı limon suyu (1 misket limonu)
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 çay kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil (Rendelenmiş veya çok ince doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (İri kıyılmış)
  • 1 adet limon otu sapı (Beyaz ve çok soluk yeşil kısım, ince doğranmış veya misket limonu zesti)
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1/2 kırmızı soğan
  • 1 fincan kişniş + süslemek için ekstra
  • 1/2 demet nane yaprağı + garnitür için ekstra
Servis için
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş tuzsuz fıstık (İsteğe bağlı)
  • 6-8 adet küçük/ orta boy marul yaprağı
  • Ekstra limon dilimleri
  • Kırmızı biber


Thai Marul Sarma (Larb Gai) Nasıl Yapılır?


  • Bir kasede mısır nişastası, misket limon suyu, balık sosu, esmer şeker ve suyu karıştırın.
  • Wok tavaya ayçiçek yağı, zencefil ile sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Limon otu veya lime zesti ilave ettikten sonra kıymayı ekleyin ve pişene kadar kavurun.
  • Sosu ekleyin ve 1 dakika sonra taze biberi ve kırmızı soğanı ilave ederek 2 dakika daha kavurun. Kişniş ile taze naneyi ilave edin ve bir dakika sonra ocaktan alın.
  • Marullara kıymalı karışımı paylaştırın ve üzerine yer fıstığı serpin. Limon dilimleri ve arzu ederseniz yanında haşlanmış pirinç ile servis edin.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.