- -
Bulgogi
(
https://www.ircforumu.org/dunya-mutfaklari/4755-bulgogi.html)
CURRY SAUCE |
15 Temmuz 2021 16:16 |
Bulgogi
Bulgogi Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg dana eti (süt danası)
- 2 dal taze soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı toz şeker (tercihen esmer şeker)
- 1/2 kore armudu/normal armut
- 2 adet soğan
- 6 yemek kaşığı soya sosu
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kavrulmuş susam
Bulgogi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti döner gibi ince ince dilimleyin. Dilerseniz, kasaptan dilimlenmiş olarak da satın alabilirsiniz.
- Taze soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp bir kabın içine alın.
- Armudu sarımsağın üzerine rendeleyin. Üzerine şeker, karabiber, soya sosu ve kavrulmuş susamı ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız sosu etin üzerine dökün ve güzelce marine edin. Daha sonra eti buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Soğanları ince bir şekilde doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ilave edin.
- Soğanları tavada kavurduktan sonra içerisine 1 dal taze soğan da ekleyebilirsiniz.
- Ardından üzerine eti ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektiğinde her tarafını kızartın.
- Kızarttığınız eti servis tabağına alın. Üzerine susam ve yeşil soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:03. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.