12 Şubat 2024, 17:50
|
#1
|
|
İspanyol Albondigas Tarifi
İspanyol Albondigas
İspanyol Albondigas için malzemeler (4 kişilik):
- 1 kg yağsız, lifleri ve sinirleri alınmış kırmızı parça et
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Domates sos:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Kasaptan kıymanızı alırken kıymanın tek çekim olmasına özen gösterin. Soğanları rendeleyin ve rendelediğiniz soğanların suyunu bir miktar sıkın. Kıymanın içerisine soğanları, bulguru ve baharatları ekleyip yoğurun. 15 dakika kadar yoğurduktan sonra köfteden ceviz büyüklüğünde toplar çıkarın.
2- Çıkan köfteleri fırına dayanıklı bir kaba alın ve domatesi hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı yemeklik ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alın ve orta ateşte altını açın. Yağ ısınınca soğan ve sarımsakları bir süre kavurun. Soğanların rengi değişmeye başlayınca domatesleri ekleyin tuz ve karabiber ekleyerek sosu kaynamaya bırakın. Sos kaynayıp domatesler erimeye başlayınca bir blender veya mutfak robotu yardımıyla sosu püre haline getirin.
3- Fırınınızı önceden 220 dereceye ayarlayın. Fırına vermek için hazırladığınız köftelerin üzerine domates sosu gezdirin ve köfteleri fırına verin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
Not: Kıymanızın mutlaka iri çekim veya tek çekim olmasına dikkat edin. Albondigas köftesinin özelliği yerken ağıza iri iri et parçalarının gelmesidir.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|