IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Domain Domainlerinize alıcı bulmak yada domain almak isteyenler için.

Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By Microsoft
  • 1 Post By DaDaSKiZi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2022, 12:35   #1
Webmaster
Microsoft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ders diye okunması gereken yaşanmış bir olay

Bir süre önce kendisiyle tanışma fırsatı bulduğum bir arkadaşımın domain sektörü ile ilgili yaşadığı süreci sohbetimizden aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istedim.

Yıllardır bu konu ile ilgili olarak kendi çevreme tanıdığım arkadaşlarıma sürekli bir şeyler anlatmaya gayret ediyorum. Bazı arkadaşlarım bu işin bir sektör olduğunu kabul etti ve planlamalarını o şekilde devam ediyor ve bazıları da halen 8-10 $ 'a domain almak varken neden daha fazla para veriyim sorusunun kendi içerisinde cevabını aramaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yine başıma gelen bir konu'yu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Kendini bir arkadaştan duyduğu söylem ile domain piyasasının içerisinde bulan bir arkadaş kendi yaşadığı tecrübeyi paylaşıyor.
Yine bu işlerle uğraşan bir arkadaşı arkadaşa bir gaz veriyor bir domain aldım 8 $'a o domain için birisi beni aradı ve 2000 $ para teklif etti bende verdim, bu işlerde güzel para var diye bir gaz alan arkadaşımız.
200 kadar kendine göre güzel gelen domainleri yeni kayıt olarak topluyor toplamda bu aksiyon içinde 2000 $ para bağlamış amaç tabi büyük vurgun. 2000 $ x 200 domain : 400.000 $ yapar hiç bir şey olmasın yarısını böyle versem 200.000 $ temiz para kazanırız düşüncesiyle giriş yapıyor arkadaş bu işe.
Arkadaşımız sonra bu domainleri platformlarda listelemeye başlıyor. " arayan soran yok " bir kaç ay böyle bekledikten sonra, kurumsal domain firmaları ve domaini değerlendirebilecek sektörlerle mailleşiyor ve sonuç arayışında 1-2 tane domain veriyor. Bu ciddi mesai'den sonra yıl sonunda 10 kadar domain veriyor toplamda 1000 $ kadar bir ciro yapıyor domainlerinde yenilemeleri geldiğinde tekrar +2000 $ civarında yenilemelerle birlikte bu işin böyle olmayacağına kanaat getirerek strateji değişikliği arayışında benim arkadaşlarıma yıllardır anlatmaya çalıştığım şeyi birinden duyuyor ve bu alandaki hareketlerine tamamen çizgi çekerek devam ediyor.

Önce elindeki domainlerin gerçeten iyi olmadığına kendisine kabullendiriyor ve hepsini toplu şekilde elinden çıkartmayı deniyor. " Beceremiyor " sonra hangisine kim ne kadar fiyat verirse satıyor 1 TL - 100 TL ayırmadan. Sonra topladığı bütçesi ile kendine hangi sektör kulvarında devam edeceğini belirleyip kendine 3 - 4 adet domain kelime kategorisi belirliyor. ( Bu kategorileri sonrasında sizlere paylaşacağım ) Tüm domainlerini elinden çıkarttıktan sonra toplamda bu süreçte 700 $ harcayarak 2 domain alıyor. 2 yıl kadar bu domainler elinde kalıyor tanıtım ve pazarlamasını daha az ama daha kaliteli bir ürün olduğundan dolayı daha kolay şekilde yapabilme imkanı sağlamış kendisine. İkinci yılın ikinci çeyreği gibi elinde tuttuğu 2 domainden birine potansiyel bir alıcı çıkıyor ve 20.000 $ 'a domainin satışını gerçekleştiriyor. Kazandığı para ile 2 domain alıyor toplamda 15.000 $ para veriyor aynı yıl içerisinde kurumsal bir şirket domaine talip oluyor verdiği fiyatı düşük bulduğu için teklifi reddediyor ve alıcı firmaya domaini satmak yerine ciro ortaklığı teklif ederek domaini bu arkadaşlara kiralıyor. Yıllık şuan bu arkadaşımız bu domain üzerinden değişkenlik tabiki gösterir ama ortalama 30.000 $ para kazanıyor, domainin piyasa değeri şuan 100.000 $'ın üzerinde olduğu söylenmektedir.

Konuyu Özetleyecek Olursak

Önemli olan çok sayıda domain tutmak değil kaliteli domain sahibi olarak domaininizi ve potansiyelini yakından tanıyarak gerçek fiyat ile yatırım yapabilmektir. Her domain para edecek diye bir kaide olmadığını her yatırımcının da bu sektörden yakın zamanlı kazanç elde edilebilecek bir durum olmadığını bilmek gerekiyor.
Bir emlakçı olarak örnekleyecek olursam ; Bir bahçe katını ne kadarda süsleseniz de bir ara kat daire değerinde olamayacaktır.
Bir domainci olarak açacak olursak ; Bir site ne kadar hit ve tema ile süslense de bizimde kaliteyi aramıyorsanız hiç bir zaman jenerikler ve sektörün kafa domainleri gibi fiyatlar göremeyeceksiniz.
Son olarak yukarıda belirttiğimiz arkadaşımızın kendine belirlediği sektörler ise ; Medya, Kozmetik, Turizm ve Jenerik isimler sizlere de uzmanlık kazanacağınız hedef sektörler öneririm.

İyi Forumlar Dilerim Arkadaşlar.
YiLDiZ ve Hestia bunu beğendiler.
________________




 
Alt 05 Ağustos 2022, 12:40   #2
Standart

Emeğinize sağlık

Microsoft bunu beğendi.
________________

HaYaT CeSuRLaRa ToRPiL GeCeR.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:50.