- -
Kabak Sarması
(
https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/7505-kabak-sarmasi.html)
CURRY SAUCE |
28 Temmuz 2021 18:42 |
Kabak Sarması
Kabak Sarması Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet kabak
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı karabiber
Kabak Sarması Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
- Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
- Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
- İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
- Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
- Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
- Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
- Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
- Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
- Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
- Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:50. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.