Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi ▪Malzemeler ▪2 adet kuru soğan ▪1 su bardağı pirinç ▪1 tatlı kaşığı tarçın ▪1 tatlı kaşığı karabiber ▪1 tatlı kaşığı toz şeker ▪tuz ▪yarım demet maydanoz ▪bir kaç dal taze nane ▪1 tatlı kaşığı kuru nane ▪yarım kahve fincanı kuş üzümü ▪yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık ▪1 büyük domates ▪1 çay bardağı zeytinyağı ▪Zeytinyağlı biber dolmasında kullandığım iç harcının aynını kullandım. Bunun için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur. ▪Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır. ▪Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur. ▪Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir. ▪Karıştırılarak ocaktan alınır. ▪Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır. ▪Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir. ▪Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır. ▪Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı). ▪Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir. ▪Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır. ▪Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. ▪Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır. ▪Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir. ▪Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. ▪Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm. ▪Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Yapsanda Yesek Ya @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:25. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.