IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dolmalar - Sarmalar (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/)
-   -   Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/69309-zeytinyagli-yaprak-sarmasi-tarifi.html)

Ada 25 Ekim 2022 14:13

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

▪Malzemeler
▪2 adet kuru soğan
▪1 su bardağı pirinç
▪1 tatlı kaşığı tarçın
▪1 tatlı kaşığı karabiber
▪1 tatlı kaşığı toz şeker
▪tuz
▪yarım demet maydanoz
▪bir kaç dal taze nane
▪1 tatlı kaşığı kuru nane
▪yarım kahve fincanı kuş üzümü
▪yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
▪1 büyük domates
▪1 çay bardağı zeytinyağı


▪Zeytinyağlı biber dolmasında kullandığım iç harcının aynını kullandım. Bunun için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
▪Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
▪Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
▪Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz (yaprağınızın tuzuna göre ayarlayın, çok tuzlu ise hiç kullanmayın) ilave edilir.
▪Karıştırılarak ocaktan alınır.
▪Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
▪Salamura yapraklar yıkanarak varsa fazla tuzu gitmesi için suda bekletilir.
▪Daha sonra hazırlanan iç harcından her yaprağın üzerine bir tatlı kaşığı kadar bırakılarak yapraklar sarılır.
▪Tencerenin tabanı kullanmayacağınız yırtık ya da damarlı yapraklarla örtülür ( Dibinin tutma ihtimaline karşı).
▪Sarılan yapraklar tencereye yerleştirilir.
▪Tüm yapraklar yerleştirildikten sonra üzerine yine yaprak kapatılır.
▪Böylelikle buharı içeride kalacağı için hem daha kolay pişecektir. ▪Hem de en üstteki yaprakların rengi daha yeşil kalacaktır.
▪Son olarak yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir.
▪Yaprakların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
▪Pişerken suyunu kontrol ederek susuz kalırsa su ilave etmenizi öneririm.
▪Soğuduktan sonra servis edilir, afiyet olsun.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

S4S 25 Ekim 2022 17:08

Yapsanda Yesek Ya @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ada 25 Ekim 2022 18:44

Alıntı:

S4S Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 263858)
Yapsanda Yesek Ya @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Zahmetli Bu başka bir şey iste:D


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.