IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dolmalar - Sarmalar (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/)
-   -   Vişneli Pazı Sarma (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/6208-visneli-pazi-sarma.html)

CURRY SAUCE 25 Temmuz 2021 23:54

Vişneli Pazı Sarma
 
Vişneli Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • 1 bağ renkli pazı
İç harcı için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 40 adet vişne
Pişirmek için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su


Vişneli Pazı Sarma Nasıl Yapılır?


  • Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.
  • Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun.
  • Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın.
  • Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin.
  • Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin.
  • Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Vişneli Pazı Sarması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin.
  • Pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.
  • Pazıların damarlarını kaynattıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  • Vişneyi 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker ile kaynattıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.