IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dolmalar - Sarmalar (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/)
-   -   Üzüm Ekşili Yaprak Sarma (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/6205-uzum-eksili-yaprak-sarma.html)

CURRY SAUCE 25 Temmuz 2021 23:52

Üzüm Ekşili Yaprak Sarma
 
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • Asma yaprağı ( salamura)
  • 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
  • 4 tane küçük boy kırmızı soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş Üzümü
  • Yarım bağ dereotu
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
  • 3 çay bardağı musluk suyu


Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
  • Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
  • Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
  • Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
  • Sıcak su koyulur.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.