|
|
CURRY SAUCE |
25 Temmuz 2021 23:52 |
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler
- Asma yaprağı ( salamura)
- 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
- 4 tane küçük boy kırmızı soğan
- Dolmalık fıstık
- Kuş Üzümü
- Yarım bağ dereotu
- Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 tane limon
- Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
- 3 çay bardağı musluk suyu
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
- Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
- Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
- Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
- Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
- Sıcak su koyulur.
- Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
- Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:53. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.