Pırasa sarması tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pırasa sarması tarifi Yapımı için malzemeler 4 adet kalın pırasa İç harcı için: 1 su bardağı pirinç 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı pul biber Yarım su bardağı doğranmış maydanoz Yarım yemek kaşığı biber salçası Pırasa sarması tarifi Nasıl yapılır? Pırasaları bıçağın ucuyla yukarıdan aşağı çizerek kat kat ayırın. Elde ettiğiniz pırasa şeritlerini tuzlu suda birkaç dakika haşlayın. Haşladığınız pırasaları suyun içinden kevgirle alın. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Tüm iç malzemesini karıştırıp harmanlayın. Pırasa şeritlerini bir ucuna ya da ortasına pirinçli harçtan koyup dilediğiniz şekilde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirip üzerine pırasaların haşlama suyunu ilave edin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra ılık servis edin. Afiyet olsun… |
Pırasa sarmasını hiç duymamıştım… Denemek lazım :baksen
|
Tarifi verilecek yüzlerce yemek varken, bi insan neden pırasa tarifi verir yahu.
|
Alıntı:
Alıntı:
Yaprak Sarma Tamam Ama Pırasa duymadım hiç |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tadı çok güzeldir, :kipss |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.