IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By VelevKi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Temmuz 2021, 16:04   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En Çok Uygulanan Diyet Türleri

Yaz aylarinin gelmesi ile kadınlar ve erkeklerin kilo verme surecine girmeleri baslamaktadir. Zayiflamak icin en ideal yöntem ise vucuda uygun bir diyet programi ve duzenli egzersizdir. Bunun icin de cok sayida diyet programi bulunur. Bazi diyet programlari yag, karbonhidrat ve kalori miktari esas alinarak hazirlanirken bazilari ise istah kapatmaya yönelik yapilmaktadir. Bu diyet programlarindan insanlarin kendi beslenme alışkanlıkları ve uygulamasını daha ideal bulduklarını seçerek, düzenli bir sekilde uygulamaları gerekir. Fakat her diyet her insana iyi gelmeyebilir. Birinde cok büyük fayda sağlayan bir diyet diğerinde hic etki göstermeyebilir. Bunun en temel sebebi ise metabolizma ve vücut alışkanlıklarıdır. İyi bir araştırma yapıp daha sonra belirlenen diyete başlamakta fayda var.


Paleo Diyeti
En etkili ve en cok kullanilan diyetler arasinda yer alan paleo diyeti tarimin gelismedigi donemlerdeki yiyecekleri yemesini oneren bir diyettir. Islenmemis yiyecek ve icecekler ile bazi hastaliklarin tedavi edilebilecegine inanildigi icin bu diyet oldukca tercih edilen bir diyet olmustur. Paleo diyetinde tuketilmemesi gereken urunler seker, islenmis yiyecek, islenmis sut urunleri ve tahillardir. Tuketilmesi gereken gidalar ise tamamen yagsiz ve saglikli urunler olma temeline dayanir. Sebze, kuruyemis ve meyveler paleo diyetinde cok fazla tercih edilen urunlerdir. Bu diyet insanlara zor gelirse daha kolay bir versiyonu olan tatli patates ve patates gibi urunlerin kullanimi seklindedir. Paleo diyeti ile belde incelme ve buyuk bir kilo kaybi soz konusu olur.

Vegan Diyeti
Vegan diyetinde hayvansal urunlerin tamamini saglik ve cevresel sebepler ile kisitlama soz konusudur. Vegan kisiler hicbir sekilde et, sut, yumurta gibi hayvan urunleri tuketmezler. Vejetaryenligin en sIki kuralli sekillerinden biri olan veganlik cok fazla kullanilan ve cok buyuk oranda kilo kaybini saglayan bir diyet seklidir. Peynir alti suyu, sut, kazein, yumurta ve kazein gibi urunleri tamamen reddetmektedir ve asla tuketilmemektedir. Vegan diyetinde diger diyetlere gore kalori sayma gibi bir durum soz konusu olmayip zaman icerisinde kilo verildigi gorulmektedir. Bunun sebebi ise icerisinde cok az miktarda yag icermesi ve cok yuksek miktarda lifli besin tuketmesi ile saglanir. Ayni zamanda uzun bir sure yok tutmayi saglayan gidalar tuketildigi icin cok fazla yemek yedirmeyen bir diyettir. Diger diyet cesitlerine oranla vegan diyet vucut agirligi ile iliskili isleyen bir diyet programidir.


Düşük Karbonhidrat Diyeti
En cok kullanilan diyetler arasinda yer al dusuk karbonhidrat diyeti cok fazla kilo kaybini saglayan bir diyettir. Cok eski yillardan bu yana cokca kullanilan bir diyettir. Bu diyetin temelinde karbonhidrat tuketimini gunluk en fazla 30-140 gram arasinda olmasina dayanir. Dusuk karbonhidrat diyetinin temel amaci karbonhidrat tuketimini azaltarak vucudun enerji ihtiyacini yag ile karsilayip yag yakimini hizlandirmaktadir. Bu diyette karbonhidrat cok az miktarda alinirken yag ve protein alimina karisilmaz. Asiriya kacmadan istedikleri kadar tuketmeleri mumkundur. Dusuk karbonhidrat diyetinde cok kilolu ve obez durumunda olan insanlarin bir anda cok buyuk kilolar vermeleri mumkundur. Normal durumda vucudun en temel enerji kaynagi karbonhidratken karbonhidrat yoklugunda yerini yaglar alir. Yag da enerji olarak kullanilinca etkili bir zayiflama mumkundur.

Dukan Diyeti
En cok kullanılan diyetlerden biri olan dukan diyeti zayıflamak icin en ideal diyetlerden biri olmuştur. Kilo kaybı icin iki asama olunur. Bunlar düşük karbonhidratlı ve yuksek proteinli beslenme şeklidir. Bu aşamaların her ikisinde de diyete bağlılık ve kararlılık cok önemlidir. Bu diyetin temel amacı yulaf yemek ve cok yuksek proteinli yiyecekleri sınırsız olarak tüketmektir.
BoSs bunu beğendi.
________________

B
 
Alt 28 Temmuz 2021, 15:52   #2
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

şu diyetlere nedense hiç bir inancım yok.

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:00.