22 Aralık 2022, 16:31 | #1 |
Falafel
Malzemeler 1,5 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış) 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı kişniş (arzuya göre) 1/4 demet maydanoz 2 dal taze soğan 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 2 yemek kaşığı un Kızartmak için: 1 su bardağı ayçiçek yağı Sosu için: 1 su bardağı süzme yoğurt 1 yemek kaşığı tahin 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı limon suyu Nasıl Yapılır? *Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzün ve bir rondonun içine dökün. (Nohutlar haşlanmayacak.) *Nohutların üzerine önceden küp küp doğradığınız soğanları, sarımsakları ilave ederek rondoyu bir kez çalıştırın. *Ardından doğradığınız maydonozları, taze soğanı ekleyip rondoda karıştırın. Robot malzemeleri çektikten sonra kendiniz de bir spatula yardımıyla mutlaka biraz karıştırın. *Karışıma tüm baharatları ve karbonatı da ekleyip tekrar rondoda çekin. *Hazırlanan karışımı derin bir kabın içerisine alıp unu ekleyip yoğurun. Hazır olduğunda üzerini bir streç film ile kaplayıp 1 saat buzdolabında bekletin. *Bu sırada sosu hazırlamak için süzme yoğurdun içine sarımsağı, tahini, limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın. *Buzdolabından çıkartttığınız falafel harcından elinizle cevizden küçük parçalar alarak yuvarlayın. *Falafel köfteleriniz hazır olduğunda iyice kızdırdığınız yağın içerisine atıp kızartmaya başlayın. *Falafelleri kızartırken içlerinin güzelce pişmesi için orta ateşte kızartmaya dikkat edin. *Kızarttğınız falafel köftelerini hazırladığınız sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! ^aLıntı^ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|