IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2022, 10:08   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart TavukLu BuriTTo Tarifi

Tavuklu Buritto


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tavuklu Buritto Tarifi İçin Malzemeler
2 adet lavaş, tortilla ya da krep
2 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola
6 yemek kaşığı pilav
6 yemek kaşığı barbunya yemeği veya konserve fasulye
2 yaprak marul ya da kıvırcık
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 - 3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kırmızı toz biber, pul biber
Kimyon ya da zerdeçal

Tavuklu Buritto Nasıl Yapılır?
Soğanlar yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince doğranır ve sıvı yağda kavurulmaya başlanır. Damak zevkinize göre hafif diri kalabilirler.
Tavuk etleri ve kapya biber jülyen doğranır, tavaya eklenir.
Tuz ve baharatlarla birlikte 10 dakika kadar daha pişirilir.
Lavaşa domates rendesi sürülür, kaşar peyniri dizilir.
Marul üzerine sırasıyla pilav ve fasulyeden 3 kaşık alınarak yayılır.
Tavadaki harçtan alınıp tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir.
Lavaşın her tarafı kapalı olmalıdır. Zarf ya da şişkin bir dürüm şeklinde itinayla katlanır. Birleştirme yeri hafif ıslatılarak kapatılır.
Kapatılan yüzeyi tavaya gelecek şekilde ısıtılır. Bu işlem için tost makinesi de kullanabilirsiniz.
Yeteri kadar ısındığında servis tabağına alabilirsiniz.
Ortasından çapraz gelecek şekilde keserek arzuya göre ya da sade şekilde servis edebilirsiniz.

Şefin Önerisi: Arzuya göre mantar, acı biber turşusu, avokado, çedar peyniri, mozarella peyniri, süzme yoğurt, mayonez, ranch sos, köri sos, kişniş, maydanoz, havuç ve mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Burrito Tarifinde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Harç malzemesinin ölçüsü mutlaka orantılı olmalı, lavaştan taşmamalıdır.
Lavaşı doldurmadan önce ısıtmak için krep tavası kullanabilir veya sote edilen harcın üzerine kapatarak ısıtabilirsiniz.
Burritoyu tavada ısıtmak yerine fırına verirseniz, içindeki peynir eriyecek ve daha lezzetli olacaktır.
Marul yaprağını ilk kat olarak kullanırsanız lavaşın delinmesini önleyebilirsiniz.
Dürümü dilerseniz üçgen şeklinde de sarabilirsiniz.
Afiyet olsun


________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:04.