IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yemek Tarifleri En güzel yemek tariflerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2022, 11:17   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart PeynirLi ıSpanakLı arpa Şehriye Tarifi

Peynirli Ispanaklı Arpa Şehriye



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Peynirli Ispanaklı Arpa Şehriye Tarifi İçin Malzemeler
400 gramarpa şehriye
60 grammargarin
6 adettaze soğan
400 gramıspanak
2 yemek kaşığıun
1 litresüt
250 grammihaliç peyniri
250 gramsüzme beyaz peynir
3 yemek kaşığıdereotu
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Peynirli Ispanaklı Arpa Şehriye Tarifinin Püf Noktası
Mihaliç peyniri bazı yörelerde kelle peyniri ya da gönen peyniri olarak da geçmektedir. Mihaliç peyniri yerine hellim peyniri de kullanabilirsiniz.

Peynirli Ispanaklı Arpa Şehriye Tarifi Nasıl Yapılır?
Arpa şehriyeleri, tuzlu kaynar suyun içerisine alın ve yumuşayana dek haşlayın, ardından süzüp bir kenara alın.

Margarinin 20 gramını büyük bir tencerede eritip, kızdırın ve ardından ince ince doğradığınız taze soğanları içerisine atıp bir kaç kez karıştırın.

Tuz ve karabiber ilave edip, yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar pişene dek kavurun.

Ardından içine süzüp bir kenara aldığınzı arpa şehriyeleri de ilave edin ve güzelce karıştırıp, altını kapatın.

Kalan margarini bir tencereye alın, eritin ve içerisine unu ilave edip, un renk değiştirene dek kavurun.

Altını kapatın ve sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş margarinli un karışımına ekleyin. Tüm sütü koyduktan sonra ocağın altını tekrar açın ve sos koyulaşana dek yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin.

Mihaliç peynirinin 3’te 2’sini bu sütlü sosa ekleyin, ardından beyaz peyniri de ilave edin ve peynirler eriyene dek karıştırın.

Peynirler eriyince sosu ocaktan alın ve içerisine dereotunu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız sosu, ıspanakla karıştırdığınız arpa şehriyelere ekleyin ve güzelce karıştırarak birbirine yedirin.

Ardından bu karışımı ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın, üstüne kalan mihaliç peynirlerini serpiştirin, ve önceden ısıttığınız 190 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:47.