01 Mart 2022, 09:01 | #1 |
EnginarLı Ali Nakiz Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Enginarlı Ali Nazik Tarifi; Malzemeler; 4 adet büyük boy patlıcan, 2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak, Tuz. Üzeri için; 4 adet enginar çanağı, 2 su bardağı taze bezelye, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salça, 1 su bardağı su, 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ, Tuz. *Patlıcanları fırında veya ocakta közleyip soğumaya bırakın, Enginar çanakları, bezelye ve soyulmuş havucu düdüklü veya normal tencerede yumuşayana kadar haşlayın, Suyunu süzüp havuç ve enginarları doğrayın, Bir tavada zeytinyağını kızdırın, Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun, Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Bezelye, enginar ve havucu ekleyip karıştırın, Suyunu ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ateşten alın, Soğuyan patlıcanları kıyıp yoğurt, ezilmiş sarımsak ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Patlıcanlı karışımı servis tabaklarına paylaştırın, Enginarlı karışımı da üzerlerine paylaştırıp kıyılmış yeşillik ve pul biberle süsleyerek servis yapın.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|