IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2022, 18:58   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Barbus Akvaryum Balığı Türleri

Barbus akvaryum balığı türleri ve bu cinsler arasından kiraz, altın barb, gül, kaplan, esmer, cumingi cinsleri hakkında bilgileri derledik.


Barbus akvaryum balığı türleri aslında birçok grup balığı kapsamaktadır. Bu balıklar genellikle 25 derece ortalama sıcaklıkta yaşayan balıklardır. Soytarı balığı, Tinfoil, Pentazon balıkları sevilen Barbus akvaryum balıkları grubunda yer alırlar.
Barb hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler

Türün en fazla bilinen cinsleri Kiraz BarbusBarbus Titteya balıklarıdır.
Genel olarak ömürleri 4 ile 6 yıl arasında değişmektedir.

Hem bakımları hem de yetiştirilmelidir son derece kolaydır. Canlı yemler ve kuru yemler ile beslenebilirler. Yem konusunda seçicilikleri az seviyededir.
Tüm türleri barışçıldır ve hareketlidir. Yine de barblar, tetrazon balıkları ile aynı akvaryumda bakılmamalıdır aksi halde kuyruk kayıpları ve balık kayıpları yaşanır.
Kiraz Barbus Kiraz Barbus- Barbus Titteya

Erkek balıkların özellikle üreme zamanlarında aldıkları kiraz renginden dolayı bu isim ile bilinen Kiraz barbus balıklarının dişileri ise kahve renk ve çikolata rengindedir. 1936 yılından beri akvaryum balıklarından olan Kiraz barb balıklarının orijinleri Kuzey Hindistan bölgesidir. Ülkemizde genellikle ithal edilmiş türleri bulunmaktadır. Çok hareketli balıklardır bu nedenle büyük akvaryumlara ihtiyaç duyarlar. Her ne kadar boyutları küçük olsa da sağlıklı yaşamaları için büyük akvaryumlarda beslenmeleri uygundur. Akvaryumlarında bol bitki bulundurulmalıdır. Kendi yumurtalarını ve yavrularını yeme eğilimlerinde oldukları için üreme dönemlerinde dikkatli şekilde takip edilmeleri gereklidir. Kolay üreyen balıklardandırlar. 24 santigrat derece sıcaklıkta sağlıklı olarak yaşayabilirler. Dirençli balıklardır. Bu tür balıkların sağlıklı ve doğal yaşamlarında uygun ortamlarda 10 cm uzunluğa ulaştıkları görülmüştür.

Altın Barb

Bu tür balıkların da kökeni Güney Asya olup son derece popüler akvaryum canlıları arasında yer almaktadır. Dişi olanları erkek olanlarına göre daha uzundur ve göbek bölgeleri daha kıvrımlı ve yuvarlaktır. Dişilerin renkleri erkek olanlarından genelde daha soluktur. Bakımları son derece kolay olup her ne kadar barışçıl canlılar olsa da ayrı bir tankta yetiştirilmeleri önerilir.
Barbus Cumingi- Cuming’s Barb

Kökenleri Sri Lanka’dır. Kolay ürerler ve 24 santigrat dereceli akvaryumlarda sağlıklı yaşarlar. Kiraz barbus balıkları aksine bu tür barb balığı altın sarısı renge sahiptir. Sağ ve sol yanlarında siyah lekeler bulunur. Akvaryumlarda orta ve dip kısımlarda yüzmeyi severler. Dişilerinin renkleri erkeklere göre daha koyu renklidir. Akvaryumda üremeleri isteniyorsa bol bitki takviyesi gereklidir.
Esmer Barb

Atın barb gibi kökenleri Sri Lanka’dır. 25 ile 28 santigrat derecede sağlıklı olarak yaşayabilirler. Sürü balıklarıdır. Esmer barbların erkekleri üreme döneminde daha koyu siyahımsı kırmızı renge bürünür. Doğru beslenme şekli ve doğala yakın akvaryum koşullarında 6,5 cm uzunluğa erişebilirler.

Kaplan Barb

Barbus Tetrazona adı ile de bilinen Kaplan Barb balıklarının kökeni Sumatra olarak bilinir. 20 ile 25 santigrat derecede sürü halinde yaşarlar. Adını Kaplan Barb olarak almasının sebebi gövdesi üzerinde yer alan 4 siyah çizgidir. Diğer barblar gibi dirençli ve hareketli yapıdadırlar ve bol bitkili akvaryumlarda bakılmaları gerekmektedir.

Gül Barb

Bu muhteşem görünümlü balığın kökeni Güney Asya’dır. 14 cm uzunluğa kadar ulaşabilirler. Göz alıcı güzellikteki renklerinden dolayı bu isimle adlandırılırlar. Aktif, hareketli ve barışçıl canlılardır ve akvaryumda toplu olarak yaşamaya uygundur.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:34.