- -
Karides Kokoreç
(
https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/9637-karides-kokorec.html)
CURRY SAUCE |
04 Ağustos 2021 02:10 |
Karides Kokoreç
Karides Kokoreç Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr jumbo karides
- 3 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağı
Karides Kokoreç Nasıl Yapılır?
- Woke tavanın içerisine sırası ile ince doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsak ilavesi yapılarak yüksek ateşte az yağda kavrulur.
- Mevsiminde taze olarak bulabildiysek kabuklarından ayırıp iç organlarını temizleyip yıkadıktan sonra uluslararası doğrama tekniklerinden macedoine yöntemi (bir kaşığa 3-4 adet gelecek küp) ile kesildikten sonra tavamıza karides atılır.
- Küp şeklinde kestiğimiz domateslerimize ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha sotelendikten sonra servise hazır hale gelir.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:14. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.