IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/)
-   -   Fish And Chips (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/9596-fish-chips.html)

CURRY SAUCE 03 Ağustos 2021 21:30

Fish And Chips
 
Fish And Chips Tarifi İçin malzemeler


  • 2 adet patates
  • 400 gram fileto mezgit
Kaplamak için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı süt
Kızartmak için:
  • 2 su bardağı sıvı yağ
Tartar sos için:
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kapari çiçeği
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı tuz


Fish And Chips Nasıl Yapılır?


  • Kaplama harcı için; Kaplamada kullanılan tüm malzemeleri bir kabın içerisine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kılçık ve deri kısımları ayıklanmış mezgit balıklarını ince ince dilimleyin.
  • Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra bol suyla yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patatesleri parmak şeklinde ince ince doğrayın.
  • İki ayrı tavaya sıvı yağı eşit miktarda koyarak kızdırın.
  • Balıkları kaplama harcına batırın ve kızgın yağda arkalı önlü pişirin.
  • Patatesleri ise diğer tavada altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.
  • Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Tartar sos için; Dereotu ve kapari çiçeklerini ince ince kıyın. Salatalık turşusunu da ince bir şekilde doğrayın.
  • Sos için gereken malzemeleri bir kaseye alarak güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız fish and chipsi, tartar sos eşliğinde sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Fish And Chips Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Kaplama harcında kullanacağınız malzemeleri mutlaka buzdolabında bekletin ve soğuk bir şekilde kullanın. Bu sayede balık daha çıtır ve kabarık olacaktır.
  • Harcın soğuk olması balığın fazla yağ çekmesini de önler.
  • Patatesleri kabuklu olarak da kullanabilir, elma dilimi şekli verebilirsiniz.
  • Patatesleri deep frying yöntemiyle pişirebilir veya fritözde kızartabilirsiniz.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.