CURRY SAUCE |
28 Temmuz 2021 22:49 |
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet çinekop
- 10 adet hurma
- 2 adet limon
- 2 adet portakalın suyu
- 200 gr. asma yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Nasıl Yapılır?
- Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
- Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
- Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
- Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
- İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:29. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.