IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/)
-   -   Asma Yaprağına Sarılı Çinekop (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/7630-asma-yapragina-sarili-cinekop.html)

CURRY SAUCE 28 Temmuz 2021 22:49

Asma Yaprağına Sarılı Çinekop
 
Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Tarifi İçin malzemeler


  • 4 adet çinekop
  • 10 adet hurma
  • 2 adet limon
  • 2 adet portakalın suyu
  • 200 gr. asma yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber


Asma Yaprağına Sarılı Çinekop Nasıl Yapılır?


  • Çinekoplar kılçıkları çıkarılmadan iyice temizlenir.
  • Burada dikkat edilecek husus balığın içinin iyice temizlenmiş olmasıdır. Zira balık kılçıkları aralarında kan oturabilir. Bu da sizi rahatsız edebilir.
  • Balıklar iyice temizlendikten sonra ayrı bir hapta hurmalar portakal suyu ve limon suyu ile ateş üzerinde püre yapılır.
  • Çinekopların arasına sürülür. Daha sonra balıkların üzerine limon dilimleri gelecek şekilde dizilir ve asma yaprağı ile balıklar sarılır.
  • İsteğe göre yağda ya da ızgara da pişirilir. Afiyet olsun.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.