IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Deniz Ürünleri (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/)
-   -   Fırında Sebzeli Somon Balığı (https://www.ircforumu.org/deniz-urunleri/7628-firinda-sebzeli-somon-baligi.html)

CURRY SAUCE 28 Temmuz 2021 22:48

Fırında Sebzeli Somon Balığı
 
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tarifi İçin malzemeler


  • 1 kilogram somon balığı
  • 2 adet limon
  • 6 diş küçük boy sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan(biri balığın altına, biri balığın üstüne)
  • 2 adet patates
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Sos İçin:
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su (tepsi boyutuna göre değişebiliyor)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz


Fırında Sebzeli Somon Balığı Nasıl Yapılır?


  • Temizlenen balıklar dilimlenir, tuzlanır. (Balığın tuzu girmesi için 1,5 saat bekletilir.)
  • Limonun suyu sıkılır.
  • Patates ve havuç halka şeklinde doğranır.
  • Soğanlar piyaz şeklinde doğranır.
  • Maydanozlar ve dereotu ince ince kıyılır.
  • Sarımsaklar ince ince doğranır.
  • Biberler uzun uzun doğranır.
  • Domatesler yarım ay şeklinde doğranır.
  • Fırın tepsisi alınır. Önce patatesler sonra havuç, soğan, maydanoz ve dereotu (yarısı balığın altına diğer yarısı balığın üzerine) balıklar, soğan, dereotu ve maydanoz, domates, çarliston biber, defne yaprağı koyulur. Balığın üzerine limon suyu gezdirilir.
  • Sosu için; Salça bir kaba koyulur. Sıcak su koyularak salça açılır. İçerisine tüm baharatlar koyulur karıştırılır.
  • Balıkların üzerine sos koyulur. Zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  • Islatılarak nemlendirilmiş tepsi kağıdı ile üzeri kapatılır. 220 derecede pişirilir.
  • Sebzeler ve balık yumuşayınca üzeri açılır hafif kızarınca fırın kapatılır. Servis edilir.

lezzet

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.