13 Aralık 2022, 01:25 | #1 |
Deniz Mahsullü Makarna Tarifi
Malzemeleri 8 adet karides, küçük boy, ayıklanmış, ikiye bölünmüş 1 adet kalamar, ince dilim doğranmış 3 diş ezilmiş sarımsak Yarım adet soğan, küçük küp doğranmış 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 paket fettuccine makarna Nasıl Yapılır? 1. Tuzlu kaynar suda makarnayı paket talimatına göre haşlayın, süzüp kenara alın. 2. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. 3. Soğanları ekleyip, 2 dakika orta ateşte yumuşayana dek kavurun. 4. Sirke ve suyu ekleyip, 1 dakika pişirin. Kremayı ekleyin. 5. Sos ısınınca kalamarları ekleyin, 2 dakika pişirin. 6. Makarnaları sosa ekleyip, tereyağını ekleyin ve kısık ateşte karıştırın. 7. Üzerine maydanoz ile servis edin. ~alıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|