19 Aralık 2022, 16:33 | #1 |
Andaloz Çorbası
Malzemeler Pirinci Haşlamak İçin: 1/2 çay bardağı pirinç 1 su bardağı su Andaloz Çorbası İçin: 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı domates salçası 5 su bardağı sıcak su 1,5 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber (arzuya göre) 1 tutam kıyılmış maydanoz Nasıl Yapılır? *Pirinci küçük bir tencereye koyup suyunu ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın. *Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. *Ardından salçayı ekleyin ve 2 dakika daha kavurmaya devam edin. *Son olarak sıcak suyunu ekleyin ve sürekli karıştırın. *Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı kaynamaya bırakın. *Pişen çorbanın içine haşlanmış ve süzülmüş pirinçleri ilave edin. Tuz ve karabiberini de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. *Son aşamada çorbaya kıyılmış maydanoz ekleyin. *Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.. ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|