|
19 Aralık 2022, 16:17 | #1 |
Tavuk suyu Çorbası
Malzemeler 1 adet tavuk göğsü 1 adet tavuk budu 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı tel şehriye 1/2 çay kaşığı karabiber Nasıl Yapılır? *Tavuk göğsünü ve budu, iri doğranmış kuru soğan ve tuz ile birlikte tencereye aktarın. Üzerine suyu da ekleyin ve orta ateşte kaynatın. *Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. *Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Unu kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. *Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu, yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. *Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin. *Çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp, sıcak olarak servis edin. ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|