IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2022, 09:14   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zahterli Yoğurt Çorbası


Zahterli Yoğurt Çorbası

Malzemeler

Yarım su bardağı pilavlık bulgur

4 su bardağı et suyu

3 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım soğan

1 diş sarımsak

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

Kuru nane

Kırmızı pul biber

Üzeri için

1 demet pazı

30 gr tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

1.5 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı zahter

Tuz

Karabiber



Zahterli Yoğurt Çorbası Yapılışı

Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur, sıcak su ve et suyunu ekleyip bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Yoğurdu bir kasede un ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpmaya devam edin ve bunu yavaş yavaş bulgura ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber, nane ve pul biber ile tatlandırın. Üzeri için, pazıları ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı ile rendelenmiş sarımsağı soteleyin. Zahter, tuz, karabiber ve nohutları ekleyip birkaç dakika pişirin. Zahterli nohudu pazıya ekleyerek karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine bir miktar pazılı karışımdan ekleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:21.