11 Ağustos 2022, 07:19 | #1 |
SafranLı BaLık Çorbası
Safranlı Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler; 1 adet iri levrek veya kırlangıç veya iskorpit filetosu (Kafa, kuyruk ve kılçığı balık suyu için ayırın) 1 adet kuru soğan (Küp doğranmış) 2 adet kereviz sapı (İnce doğranmış) 1 adet havuç (Küçük küp şeklinde doğranmış) 1 adet patates (Küp şeklinde doğranmış) 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 adet olgun domates (Rendelenmiş) 1 çay bardağı krema 1 çay kaşığından az safran (Çok az soğuk suyla açılmış) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 kaşık un 5 bardak balık suyu Tuz ve karabiber Balık suyu için; Balığın kılçığı ve kafası (Yıkanmış) 1 adet havuç (İri doğranmış) 1 adet kuru soğan (İri doğranmış) 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 2 adet kereviz sapı+yaprakları 2 ince dilim limon 6 bardak soğuk su 6 adet tane karabiber Servis için 1 tutam maydanoz ve/veya dereotu Safranlı Balık Çorbası Nasıl Yapılır? Balık suyu için gerekli malzemeyi bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelince altını iyice kısın ve üstündeki köpüğü arada alarak fokurdatmadan yaklaşık 70 dakika pişirdikten sonra süzün. Çorba tenceresine zeytinyağı ile tereyağını alın ve ısınınca soğanları ilave ederek soteleyin. Daha sonra sırasıyla havuç ve kerevizi ekleyerek sotelemeye devam edin. Sebzeler iyice terledikten sonra un serpin ve topaklanmasına engel olmak için karıştırın. Domates rendesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak balık suyu ile patatesi ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz daha balık suyu ilave edin. Krema, safran, ve küçük küp kestiğiniz balık parçalarını ekleyerek yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis edin.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|