IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2021, 13:45   #1
Kayıtlı Üye
DeLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ircforumuicon (1) Sebze çorbasi tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İçindekiler

1 adet soğan
3 küçük havuç
3 diş sarımsak
5 adet Brüksel lahanası
1 dolu avuç brokoli(saplarıyla birlikte,)
1 orta boy pancar
2 avuç kırmızı mercimek
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 silme çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
3 avuç haşlanmış nohut( daha da zenginleştirmek isterseniz)
Üzerine,
1-2 dal taze veya kuru nane
1-2 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon
Yoğurt

Bu çorbada aslında bu sebzelerin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz. Vereceğim birkaç ipucuyla evde hangi sebze varsa onlarla kendi leziz çorbanızı yapabilirsiniz. Ne kadar farklı renkte sebze kullanırsanız da o kadar faydalı olacaktır. Miktarı hane fertlerine göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
• Tencerenin altını açıp içine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Tabanını kaplayacak kadar koymanız kafi gelecektir.
• İlk ipucu şu; sebzeleri birkaç dakika kavurmak. Böylece sebzeler biraz şekerlerini salacak ve daha lezzetli olacaktır.
• İçine 3 küçük havucu kabaca doğrayıp ekleyin. Havucu, bıçağın ucunu sürterek birkaç kez sürterek kolayca ve ziyan etmeden soyabilirsiniz.
• Ardından 1 adet pancarı, 5 adet Brüksel lahanasını 4 parçaya bölerek ilave edin.
• 1 dolu avuç brokoliyi ( 4-5 çiçek kadar edecektir.) saplarıyla birlikte kabaca bölerek ekleyin. Sebzeleri ekledikçe arada karıştırın.
• İkinci ipucu ise çorbanın lezzeti için olmazsa olmaz sarımsak ve soğan. 1 adet soğanı 8 parçaya doğrayıp, 3 diş sarımsağı da soyup bıçağın yanıyla biraz ezip ekleyin ve karıştırın.
• Üçüncü ipucu ise kırmızı mercimek. Çorbaya kıvam vermek için 2 avuç kırmızı mercimeği yıkayıp ilave edin. Çorbaya kıvam vermek için 1 patates koyabilir ya da 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı tereyağını ayrı bir yerde kavurup ilave edebilirsiniz ama mercimekle denemenizi tavsiye ederim.
• Benim gibi düdüklüde yapıyorsanız sebzelerin hizasının yarım parmak altına gelecek kadar, normal tencerede yapacaksanız 3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kapağını kapatın.
• Normal tencerede, kaynayınca altını kısın ve kapağını tam oturtmadan aralık bırakın bu haliyle 15 dakika pişirin. Sebzelerin miktarına göre bu süre artabilir.
• Düdüklüde ise kapağı kapatıp yüksek basınç ayarına getirin. Basınç oluşup düdük kapandıktan sonra altını en kısığa alıp 7-8 dakika pişirin. Eğer fazla yükselirse düdük ve buhar kaçırmaya başlarsa altını bir süre kapatabilirsiniz. Kendi basıncıyla pişmeye devam edecektir.
• Sürenin sonunda altını kapatıp basıncını alın ve kapağını açın.
• Tuz ve karabiberin bir kısmını en son üzerine de serpeceğimiz için tencereye 1 silme çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin.
• El blenderı ile tane kalmayana kadar çekin. Bu aşamada kalın gelirse çok tercih etmemekle birlikte biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
• Bu aşamada 1 çorba kaşığı krema ekleyebilirsiniz veya içine 3 avuç haşlanmış nohut da ekleyip harika bir ana yemek gibi yiyebilirsiniz.
• Çorbayı içerken isteğinize göre üzerini nane, maydanoz veya kişniş yaprakları serpebilirsiniz. Taze soğanı ince kıyıp koyarsanız çok yakışacaktır. Kuru nane de olabilir.
• Biraz tuz, karabiber ve pul biber mutlaka serpin derim.
• Yoğurdu biraz çırpıp üzerine gelişigüzel koyabilir biraz ekşilik için limon sıkabilirsiniz.
• Kendi çorbanızı istediğiniz haliyle yapıp afiyetle içmeniz dileğiyle.

Konu DeLLy tarafından (24 Ağustos 2021 Saat 14:48 ) değiştirilmiştir..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:07.