- -
Kumbursiye Çorbası
(
https://www.ircforumu.org/corba-tarifleri/11390-kumbursiye-corbasi.html)
CURRY SAUCE |
14 Ağustos 2021 05:07 |
Kumbursiye Çorbası
Kumbursiye Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- Yarım kilo arpacık kilo
- 2 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr. tuzlu yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 baş sarımsak
Sosu için:
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kumbursiye Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohutları bir gece önceden ıslatın.
- Çorbanın hazırlanacağı gün nohut ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alın. Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyerek pişirin.
- Bir tencereye tereyağını alarak eritin. Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini yağın içerisine ekleyerek kavurun.
- Pişen nohut ve etleri suyuyla birlikte soğanların üzerine ilave edin.
- Çorbanın üzerine 2 bardak içme suyu ekleyin ve karıştırın.
- Çorba bir taşım kaynatıldıktan sonra, yoğurdun üzerine çorba suyundan ekleyerek ılıtın.
- Yoğurdu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde birkaç taşım daha kaynatın.
- Sos tavasında 1 kaşık tereyağını eritin. İçerisine nane, toz biber ve karabiber ekleyerek karıştırın.
- Hazırladığınız kumbursiye çorbasının üzerinde tereyağlı sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:21. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.