IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Ağustos 2023, 05:38   #1
Standart çeşmi nigar çorbasi

su bardağı Hasata Mardin Kırmızı Mercimek
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
yarım limon suyu
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı (sosu için)
1 çorba kaşığı zeytinyağı (sosu için)
1 çay kaşığı kuru nane(sosu için)
1 çay kaşığı pul biber (sosu için)
ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
1.Yıkadığınız Hasata Mardin Kırmızı Mercimeği tencereye alın.
2.Üzerini iki parmak aşacak kadar su koyup iyice yumuşayana kadar haşlayın.
3.Başka bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup ısıtın.
4.Yemeklik doğradığınız kuru soğanıda ekleyip sararıp yumuşayana kadar kavurun.
5.Unu ilave edip hafifçe kavurduktan sonra haşlanan kırmızı mercimeği suyuyla birlikte ilave edin.
6.Birlikte bir iki taşım kaynattıktan sonra blendırdan geçirin.
7.Ayrı bir kâsede terbiyeyi hazırlamak için yumurta sarısı, limon suyu ve sütü koyup çatalla iyice çırpın.
8.Terbiyeyi azar azar çorbaya ilave ederken, bir taraftan da hızlıca karıştırın ve tuzunu ilave edin.
9.Bir yandan yeteri kadar sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
10.Çorbanızı bir iki taşım kaynattıktan sonra kaselere koyun.
11.Üzerinin sosu için zeytinyağını sos tavasında iyice ısıtın pul biber ve naneyi ekleyin.
12.Hafifçe kavurup, çorbanın üzerine gezdirip, çorbanızı servis edin.
Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Çorbanızın kıvamının çok duru olmaması için terbiyeyi ilave ederken sıcak su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:52.