IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2021, 11:45   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple CEO’su Tim Cook Epic davası hakkında konuştu

Apple CEO’su Tim Cook Epic davası hakkında konuştu




Apple CEO’su Tim Cook, Epic ile olan antitröst davasındaki bir kararın ardından çalışanlarına “ileriye bakacağız” “İlerlemeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Apple ve Epic bir süredir App Store kuralları nedeniyle davalık. Konunun çözümü ise yakın zamanda olacağa benzemiyor. Apple CEO’su Tim Cook da konuyla igili bazı ifadelerde bulundy. App Store kurallarından taviz vermeyi düşünmeyen şirketin CEO’su konuyla ilgili “App Store kullanıcıların uygulamaları keşfetmeleri için güvenilir bir yer olacak şekilde inşa edildi” şeklinde konuştu.

The Verge tarafından yayınlanan bir rapora göre Tim Cook, çalışanlara verdiği demeçte App Store için “geliştiriciler için harika bir iş fırsatı olması gerekiyordu” dedi. CEO sözlerine “Epic ortaya çıktı ve temelde özel bir ayrımcılık uygulanmasını istedi.

Kurallarımız, herkese aynı şekilde davranmamız üzerine kuruludur. Bizden defalarca farklı davranmamızı istiyorlar, hayır dedik ve 10 farklı konuda bizi dava ettiler. Mahkeme, bunlardan dokuzunu Apple lehine, birini Epic lehine karar verdi. En önemlisi, Apple’ın her zaman bildiğimiz bir tekel olmadığını gördüler. Apple son derece rekabetçi bir pazarda kendini gösterdi” ifadelerini ekledi. Epic CEO’su Tim Sweeney, geçen yıl Apple’dan Fortnite oyununun iOS sürümüne alternatif ödeme yöntemleri eklemesine izin vermesini istedi.

Ancak Epic’in açıklamasına göre şirket “Apple’ın bu seçenekleri tüm iOS geliştiricilerine eşit şekilde sunacağını ummuş”. Cook’un “herkese aynı şekilde davranıyoruz” ifadesinin aksine, Apple geçmişte çeşitli uygulama geliştiricilerine özel muamele sağladı. Netflix’e, uygulama içinde satılan aboneliklerde yalnızca yüzde 15’lik bir kesinti aldığı özel bir anlaşma teklif etmişti.

Şirket ayrıca, uygulama içi satın alma komisyonunu atlayabilecek uygulama kategorileri oluşturdu ve rekabet edebileceğinden korktuğu uygulamaları engelledi. Dolayısıyla Apple’ın bu konuda çok adil davrandığını söyleyemeyiz. Konuyla ilgili dava hala sürüyor. Apple sözcüleri kamuoyuna Apple’in konuyla ilgili endişeli olmadıklarını duyurdu.

ABC Gazetesi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:43.