IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2021, 08:57   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni felaket senaryoları ozon tabakası için yazılıyor

Yeni felaket senaryoları ozon tabakası için yazılıyor




Yeni felaket senaryoları ozon tabakası ile ilgili olacak. Avrupalı bilim insanları bu tabakada yer alan deliğin fena biçimde büyüdüğünü söylüyor.


Hatta bu deliğin boyutu ile ilgili Antartika yüzölçümü kadar yorumu yapan bilim insanları bile var. Böylece ozon tabakası ile ilgili tehlikeli aşamaya geçtiğimiz ortaya çıktı.

Avrupa Birliği Kopernik Atmosfer İzleme Servisi ilginç bir keşif yaptı. Sadece geçen hafta ozon tabakasındaki delik önemli ölçüde büyüdü. Böylece tahmin edilenden çok daha fazla büyüdüğü ortaya çıktı. Ayrıca potansiyel olarak derin bir yapıya sahip olma ihtimali var.

Ozon tabakası güneşten gelen ağır ultraviyole ışığı emiyor. Böylece yüksek enerjili radyasyon insanlara ulaşamıyor. Bu tabakanın delinmesi halinde güneşten gelen zararlı ışınlar insan derisine temas ediyor. Böylece kanser veya benzeri hastalıklara yakalanma riski artıyor.

Atmosferik ozon tabakası Dünya’ya ve canlılara gelebilecek zararları engelliyor. Soğutucular ve sprey kutularında bulunan zararlı maddeler ozon tabakasını büyük ölçüde inceltiyor. Ayrıca delik iyice derinleşiyor. Küresel ısınmanın da etkisi ile dünyanın adeta cehennemi yaşamaya başladığını söyleyebiliriz. yeni felaket senaryoları ozon tabakası için yaratılıyor.

Bilim insanları, şu anda zararlı maddeler atmosfere salınmasa bile ozon tabakasının kendisini tamir etmesinin 2060 yılına kadar süreceğini söylüyor. Ancak bunun olması neredeyse imkansız. Bakalım ilerleyen dönemlerde çevreci politikalar sayesinde ozon tabakası eski haline gelebilecek mi?

ABC Gazetesi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:44.