IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2021, 10:15   #1
Kayıtlı Üye
Keystone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diyanet sosyal medya hakkında açıklamada bulundu

Diyanet sosyal medya hakkında açıklamada bulundu




Diyanet sosyal medya açıklaması yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş uzun süredir gündemde olan sosyal medya tartışmasına taraf oldu. Ali Erbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.


” Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir. Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. Bugün insanlığın maruz kaldığı küresel sorunların, yani kuşanmışlıkların temelinde İslam ahlakı konusundaki durumumuz yatmaktadır. Yani vahim bir ahlak krizi yaşanmaktadır yeryüzünde. Yaşadıklarımız tam bir değerler krizidir, değerler yozlaşmasıdır.”

Genel olarak diyanet tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda sosyal medyanın kısıtlanmasına ilişkin işaretler olduğunu söyleyebiliriz.

Zaten daha önce bazı hükümet yetkilileri de bu konu ile ilgili açıklamalar yapmış ve meclis açıldığında düzenleme geleceğine işaret etmişlerdi.

Sosyal medyanın güç kazandığı şu dönemde yapılacak olan düzenlemeler ile nasıl bir düzen sağlanacak şimdilik kestirmek güç. Fakat yapılan kısıtlamalar, özellikle de Z nesli tarafından pek hoş karşılanmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.
 
Alt 07 Eylül 2021, 10:20   #2
Müşkülpesent
Siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yemez bebişler. Yapamazsınız.

________________

When you wake up, you will pray to be with me!
 
Alt 15 Eylül 2021, 16:39   #3
Standart

ülkede bütün dinlerinden sorumlu olması gerektiği halde, kendisini sadece sünni mezhebinden sorumlu tutan,

din bilginlerinin sevgi dini olarak tanımladığı islam dinini tüm dünyaya savaş isteyen, savaşan, kan akıtan (ışıd-talibat benzeri) bir din olarak gösteren,

bayram hutbesinde bile minbere elinde kılıçla çıkan,

Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı, o minbere bile çıkamayacağını unutan ve bunu unutturmak isteyen bir zihniyetci.

biraz da kul hakkı ile öbür tarafa gidilmemesi gerektiğini anlatsa iyi olacak.

________________


eksik başlayan hiçbir hikaye, tamamlanmaz.
 
Alt 15 Eylül 2021, 17:25   #4
Kayıtlı Üye
Ocean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

müslümanlık dinini akp'nin süzgecinden geçirerek padişahı ne istiyorsa onu anlatan siyasetçilere kulluk eden bir akp imamı.

tabii sosyal medya kapansın ki gerçekler ortaya çıkmasın, diyanetin sadece bir yere 11.000.000 tl'ye külliye yaptırdığı öğrenilmesin, diyanet işleri başkanının milyonluk makam aracına bindiği öğrenilmesin, kuran kurslarında olan çocuk taciz ve tecavüz skandalları öğrenilmesin, diyanet bütçesinin bir çok bakanlık bütçesinden daha fazla olduğu öğrenilmesin, bakanların, siyasetçilerin yaptıkları yolsuzluklar, çalınan paralar öğrenilmesin.

diyanet parayı cebine atıyor vatandaşlarına boğaz tokluğuna ölümüne çalışırlarsa cennette bir yer kazanabileceklerine inanarak yetiştirilmiş, hizmetçilik, bahçıvanlık, bulaşıkçılık ve boyacılık yapan, asgari ücretli müslümanlardan geçilmiyor.




 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:11.