IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri.

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Nisan 2024, 12:44   #1
Standart Pixelmator Pro 3.5.8, PDF İçin Metin Düzenleme Desteği Sunuyor



Pixelmator Pro 3.5.8 güncellemesi ile resim düzenleme uygulaması yapılan en son güncelleme sayesinde PDF için metin düzenleme desteğinin yanı sıra birkaç önemli ekleme ile birlikte geliyor.

Pixelmator Pro 3.5.8 Yenilikleri

Pixelmator yakın zamanda vektör PDF’ler için destek eklemişti ve bu destek, kullanıcıların taşınabilir belge formatındaki görüntü, şekil ve metin öğelerini ayrı katmanlar halinde içe aktarmasına olanak tanımıştı.

Yeni sürümle birlikte bu destek, kullanıcıların içe aktarılan metni normal metin katmanları olarak düzenleyebilmesi için genişletildi. Böylece PDF’lerdeki mevcut metnin Pixelmator Pro araçları kullanılarak daha kolay değiştirilebilecek, formatlanabilecek ve stillendirilebilecek.

Geliştiricilerin açıklaması şu şekilde: “Genellikle PDF belgelerindeki metin doğrudan düzenlenemez. Bunun yerine, belgelerin çeşitli platformlarda ve uygulamalarda tutarlı görünmesini sağlamak için vektör şekilleri olarak depolanır. Metni yeniden düzenlenebilir hale getirmek için Pixelmator Pro, orijinal PDF’den çeşitli gömülü verileri çıkararak orijinal metni, yazı tiplerini ve biçimlendirmeyi kurtarmasına olanak tanır. Bu öğelerden bazıları eksik olsa bile, örneğin orijinal yazı tipi Mac’inizde yüklü değilse yine de metni içe aktarabilir, farklı bir yazı tipi seçebilir ve düzenlemelerinize devam edebilirsiniz.”

Yeni metin düzenleme yetenekleri, kullanıcıların Keynote ve Pages projelerini sorunsuz bir şekilde dışa aktarabileceği ve bunları Pixelmator Pro’da düzenlemeye devam edebileceği anlamına da geliyor. Apple ekosisteminde kullanılan SF Pro yazı tipi de dahil olmak üzere tüm metinler orijinal yazı tipleriyle tamamen düzenlenebilir durumda kalacak.

Güncelleme ile gelen Stil aracı ise metin katmanlarının çevresinde özel ana hatlar oluşturulmasını basitleştirecek şekilde geliştirilmiş durumda. Kullanıcılar artık metnin içine veya dışına kontur ekleme, çeşitli kontur uçları ve köşeleri arasından seçim yapma ve ayrıca kesikli konturlar ekleme seçeneğine sahip.

Güncelleme ayrıca web, sosyal medya ve daha fazlası için 12 yeni şablon içeriyor. Tüm şablonlar, temayı özel gereksinimlere göre ayarlamak için bir dizi alternatif renk paleti içeriyor.

Pixelmator Pro için bu Mac App Store üzerinden yayınlanan yeni güncelleme mevcut kullanıcılar için ücretsizken yeni müşteriler 1.999,99 TL ödeyerek uygulamayı satın almak zorunda.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:24.