IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Ocak 2022, 15:16   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ekran kartı

Ekran kartı ne işe yarar?” sorusunun yanıtı, özellikle yeni bir bilgisayar alırken pek çok kullanıcı tarafından merak edilir. Ekran kartı, bilgisayardaki grafik verilerini işleyip görüntü olarak monitörde gösterilmesini sağlar. Yazılım ve donanım özellikleri sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntülerin oluşturulmasına imkân tanır. Kullanılan grafik işlemcisi (GPU), bellek tipi ve kapasitesi, chip seti ve çekirdek hızının yanı sıra soğutma mekanizması, slot ve fan tipi, hız aşırtma (overclock) gibi özellikler bakımından da pek çok farklı ekran kartı modeli vardır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

En İyi Ekran Kartı Marka ve Modelleri
Ekran kartı üreticileri, modern ekran kartlarının çoğunda Nvidia ya da AMD firmasının grafik yongalarını kullanır. En iyi ekran kartı hakkında sorular çeşitli platformlarda tartışılsa da buna kesin bir yanıt vermek mümkün değildir. Bunun en önemli nedeni, bilgisayardaki işlemlerin niteliğine göre farklı özellikte ekran kartlarına ihtiyaç duyulmasıdır. Nvidia ekran kartı modellerinin GeForce, Quadro, Volta ve RTX gibi farklı segmentlerde serileri vardır. AMD ekran kartı modellerinde ise Radeon 7000, Radeon 9000, Radeon X, Radeon RX, Radeon HD serilerinin yanı sıra FireGL, FireMV ve FirePro gibi farklı kullanıcı profillerine hitap eden ürün serileri de bulunur.

Asus ve MSI, dünyanın önde gelen ekran kartı markaları arasındadır. 3 boyutlu çizim ve modellemede, video işlemede ve oyunlarda yüksek performans sergileyen pek çok Asus ekran kartı modeli vardır. MSI marka ekran kartı modelleri ise performanslarının yanı sıra kendilerine has tasarımları ve soğutma sistemleriyle ön plana çıkar. Grafik tasarım, animasyon, video işleme ve 3 boyutlu modelleme gibi işlemlerde üst düzey performans gösteren çok sayıda MSI ekran kartı modeli bulunur. Bu modeller ayrıca yeni nesil çok gelişmiş oyunların yüksek kalitede oynanabilmesine imkân tanır. Asus ve MSI dışında Gigabyte, Palit, Evga ve HP gibi üst düzey segmentte ekran kartı üreten birçok marka vardır.

Ekran Kartının Önemi
Ekran kartı, monitörde yüksek kalitede görüntü oluşturulabilmesi, verilerin hızlı işlenmesi ve bu sırada bilgisayarın performansının düşmemesi bakımından oldukça önem taşır. Grafik tasarım ve video düzenleme programları, gelişmiş bilgisayar oyunları ve 3 boyutlu uygulamalar güçlü ekran kartları olmadan verimli şekilde çalıştırılamaz. Ekran kartının önemi bu tür uygulamalarda daha çok artmaktadır. Özellikle yeni nesil oyunlarda ekran kartının oyun performansına etkisi oldukça büyüktür. Bilgisayardaki ekran kartı modelini öğrenme durumu ise kartınızın gelişmiş kullanımlara uygun olup olmadığını anlamak için gereklidir. Uygun özelliklerde olmayan ekran kartınız için yükseltme ya da yeni bir bilgisayar edinme yolunu seçebilirsiniz. Kullanıcılarına daima en iyisini sunan Ofmark’ın masaüstü bilgisayar modelleri ve dizüstü bilgisayar modellerine göz atabilir ve yeni nesil ekran kartlarına sahip bilgisayarları satın alabilirsiniz.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:41.