IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 2 Post By Jayus
  • 1 Post By ASDB21
  • 1 Post By Jayus
  • 1 Post By ASDB21

 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2022, 18:27   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Unutmabeni Çiçeği.

Unutmabeni çiçeği


Unutmabeni çiçeği: Bir Alman efsanesine göre; Tanrı tüm çiçeklere isim verdiğinde, kendisine isim verilmeyen bu küçük çiçek bağırır: “Ey Tanrım! Unutma beni, ” Tanrı yanıtlar ” Senin adın bu olacak. Bir başka efsaneye göre ise Adem ile Havva cenneti terk ettiklerinde bu çiçek arkalarından haykırır: Beni Unutma!


Unutmabeni Çiçeği Nedir?

Hodangiller familyasından olup anayurdu Amerika ve Avrupa kıtaları olan Myosotis cinsi otsu bitkilere verilen isimdir. Bunlardan bazı türlerin süs bitkisi olarak kültürü yapılmaktadır ve bu
türlere unutmabeni çiçeği adıyla anılmaktadır. 20-30 cm. kadar boyu olabilen çok yıllık unutmabeni (M.scorpioides- ing: do not forget me flowers) bitkisinin yeşil renkli ve mızrak biçiminde yaprakları, bitkinin gövde kısmına sapsız olarak bağlanmıştır. Mayıs – Ağustos ayları arasında açan unutmabeni çiçekleri, beş taç yapraklı ve genellikle mavi veya beyaz yada pembe renkli olur. Çiçeklerin ortası kuş gözünü andıracak biçimde sarı lekelidir. Unutmabeni çiçeği, bir süs bitkisi olarak yetiştirilmesi kolaydır ve bakımı zahmetsizdir.


Unutmabeni Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Unutmabeni bitkisi, güneşli veya yarı gölge ortamlarda, nemli ve organik maddece zengin olmak koşulu ile her tür toprak tipin iyi gelişir ve serin yerleri çok sever. Bitkinin üretimi tohumları ya da bitkinin kökten bölünmesi yoluyla yapılır. Fakat, unutmabeni bitkisi, döktüğü tohumlarla ertesi yıla bırakarak kendiliğinden çoğalabilir. Bitkinin tohumları bahçedeki yerlerine sonraki yıl ilkbaharda gelişmesi için belirli aralıklarla sonbahar mevsimine doğru ekilir. Bitkinin kökten bölünmesiyle çoğaltılması da sonbahar mevsiminde yapılır. Ama, kışları sert geçen bölgelerde bu şekilde bölünmüş bitkilerin köklerinin, malçlama yapılmak suretiyle soğuğa karşı korunması gerekir. Unutmabeni çiçeği tohum fiyatı 3-5 TL kadardır.


Tarihte Unutmabeni Çiçeği Hikayesi

Bir Alman efsanesine göre; Tanrı tüm çiçeklere isim verdiğinde, kendisine isim verilmeyen bu küçük çiçek bağırır: “Ey Tanrım! Unutma beni, ” Tanrı yanıtlar ” Senin adın bu olacak. Bir başka efsaneye göre ise Adem ile Havva cenneti terk ettiklerinde bu çiçek arkalarından haykırır: “Beni unutmayın!” Bunların dışında anlatılagelen bir başka efsane ise Orta Çağ’da geçmektedir. Yine bir Alman efsanesi olan bu efsaneye göre Tuna Nehri kıyısında yürüyüşe çıkan bir şövalye ve sevgilisi, nehir kenarında su üzerinde akıp gitmekte olan bir mavi çiçek görürler. Sevgilisinin çiçeği çok beğenmesi ve istemesi üzerine, şövalye çiçeği almaya çalışır ama bu sırada nehrin sularına kapılarak son bir hamle yaparak çiçeği sevgilisine doğru atar ve “Vergissmeinnicht!” ( Unutma beni! ) ” diye haykırır.


Alzheimer Derneği bu hastalık için bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla bir simge olarak kullanır. Unutmabeni, son birkaç yüz yıl Avrupa ve Amerika üzerinde büyük bir rol oynarken, diğer kültürlerde hala nispeten nadiren kullanılır.


Unutmabeni Çiçeği Faydaları

* Unutmabeni çiçeği sinirlilik hali için çok faydalıdır.
* Sinirsel öksürüğe iyi gelir.
* Hava yutma nedeniyle oluşacak şişkinlik ve gaz problemlerine fayda sağlar.
* Unutmabeni çiçeği yarım başağrısı için şifa olur.
* Adet düzensizliklerinde yararlıdır.


Unutmabeni bitkisinin 20 gram çiçeği yarım litre suda kaynatılır. Elde edilen çay yemeklerden sonra bir çay bardağı olarak içilir. Düzenlli olarak içildiğinde fayda sağlar. Yalnız unutmamak gerekirki hangi bitki olursa olsun 21 günden daha fazla sürekli kullanmamak gerekir. Zira alışkanlık yapar. Sürekli kullanmak isteyenler 1 hafta ara verip tekrar başlayabilir.





ASDB21 ve NesLisaH bunu beğendiler.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 05 Temmuz 2022, 18:28   #2
BANLI ÜYE
ASDB21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sende Beni Unutma

Jayus bunu beğendi.
 
Alt 05 Temmuz 2022, 18:29   #3
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
NoNick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sende Beni Unutma
Hahaha Hiç Unuturmuyum

ASDB21 bunu beğendi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 
Alt 05 Temmuz 2022, 18:30   #4
BANLI ÜYE
ASDB21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hahaha Hiç Unuturmuyum
Unutma Tabi Daha TatiLe Bu Tarafa GeLecekSin

Jayus bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:34.