IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By KahKaha

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2022, 05:40   #1
Standart Bitki hastalıklarından bahçemizi, balkonumuzdaki bitkileri nasıl koruyabiliriz?



Bitki hastalıklarından bahçemizi, balkonumuzdaki bitkileri nasıl koruyabiliriz?

Bitki hastalıklarında ilk olarak zirai ilaçlara başvurulmasını önermiyorum. Zirai ilaçlar önce bitkiye, toprağa sonrasında da bize zarar verebilir. Çünkü ortamda havayı bile etkileyen bu ilaçları, soluyarak vücudumuza sokabilir ve olumsuz etkilerle karşılaşabiliriz. Bu nedenle kültürel önlemler denilen ve kolayca uygulanacak önlemlerle bitkileri hastalıklara ve zararlılara karşı koruyabiliriz. Bitkiyi budayarak, toprağını değiştirerek ya da hastalıklı bitkiden uzaklaştırarak hem sağlıklı bitkileri koruyabilirsiniz, hem de hasta olanı için daha kolay müdahalede bulunabiliriz. Bitkinin dalında ya da yaprağında zararlılar varsa, ilaç kullanmadan sadece o yaprağı koparmak ya da dalı budamak yeterli olacaktır. Bu şekilde büyük oranda zararlıdan kurtulabilirsiniz. Zirai ilaca gerek kalmayacak diğer bir yöntem ise arapsabununu sulandırarak bitkinin üzerine sıkmak. Bu yöntem ile hem toprağa, hem de bitkiye kimyasal müdahalede bulunmamış oluruz.
Eğer zararlılar toprakta ise bitkiyi başka bir saksıya almak ve yeni toprak vermek en kolay çözümdür. Bitkinin gövdesini de korumak istiyorsanız bir miktar arapsabunu ile yaptığınız sudan sıkmanız yeterli olacaktır.
Mantar nemli ortamlarda meydana gelir. Bitkinin mantar sorunu varsa toprağını çok fazla ıslak bırakmamak, yani gereğinden fazla sulamamak gerekir. Belirli periyotlarla havalandırmak bitkiyi mantardan korur.


Kaynak: Centaur Dergisi
ESinti bunu beğendi.
________________





 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:10.