IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Lavi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2024, 16:06   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bahçenize kelebekleri çekecek 7 çiçek önerisi

Bahçenize Kelebekleri Çekecek 7 Çiçek Önerisi



Bahçenize kelebekleri çekecek 7 çiçek önerisi ile minik kanatların uçuştuğu büyülü bir bahçeye sahip olabilirsiniz. Kelebeklerin hoşlandığı bitkilere bahçenizde yer açarak hem gösterişli hem de doğa dostu bir bahçe yaratmak mümkün.

Kelebek çeken bitkiler çiçeklerindeki nektar nedeni ile kelebeklerin karşı koyamadığı bitkilerdendir. Bahçenizde kelebek çeken bitkilerden bulundurmanız hem bu canlıların yaşam döngüsüne katkı sunmanızı sağlar hem de bahçenizin enerjisini yükseltir. İşte kelebekleri çeken 7 bitki çeşidi.



1) Alev çiçeği (Phlox)
Alev çiçekleri, bütün yaz çiçek açan ve toprağın üstünde bir örtü oluşturan yayılmacı bir bitki türüdür. Çok yıllık çeşitleri bir yıl boyunca toprak örtücü olarak mükemmel olacaktır. Görünümü ile kelebekler kadar sizin de gönlünüzü çalacak alev çiçeklerini tohumdan yetiştirmek de mümkündür



2) Ağaç minesi (Lantana)
Ağaç minesi, çeşitli renk tonlarında minik, göz alıcı çiçeklerin kümeler halinde açtığı harika bir bitkidir. Genellikle yıllık olarak yetiştirilir. Sıcaklık dayanımı yüksek olan bu bitkiye kelebekler ve arılar bayılır.



3) Mavi yıldız çiçeği ( Amsonia )
Mavi yıldız, yüksekliği neredeyse bir metreye kadar ulaşabilen çok yıllık bir bitkidir. İlkbaharda açılan mavi ve yıldız şeklindeki çiçekleri ile bahçenizde sıra dışı bir güzellik oluşturur.



4) Kadife çiçeği (Marigold)
Kadife çiçekleri, yetiştirilmesi son derece kolay olan, canlı turuncu, sarı veya kırmızı renkleri ile göz alıcı bir bitkidir. Kelebekleri çeken en bilindik çiçek türlerinden biridir. Bitkinin çiçekleri yaz aylarında sekiz haftaya kadar dayanır ve hızlı gelişir.



5) Lavanta (Lavender)
Lavanta, hobi bahçıvanlarının olduğu kadar kelebeklerin de çok sevdiği bitkilerdendir. Uzun boylu mor çiçekler muhteşem bir koku yayar. Akdeniz iklimine harika uyum sağlar, kurutularak da saklanabilir. Siz de bahçenizde lavanta yetiştirerek kelebeklerle birlikte neşelenebilirsiniz.



6) Mavi vapur dumanı ( Ageratum )
Mavi vapur dumanı, sıra dışı rengi ile bahçenizde fark yaratır. Bitkiler tohumdan kolayca büyür ve yeterince su ve az miktarda gölge ile yaz ortasından ilk donlara kadar çiçek açmayı sürdürür.



7) Yıldızpatı (Aster)
Yıldızpatı çiçeği papatya ailesindendir. Çeşitli renklere sahiptir, çok yıllık otsu bir bitkidir. Yazın sonlarında ve sonbaharda güneşli yerlerde bolca açarlar. Hem bahçeleri renklendirmek hem de kelebekleri çekmek için yıldızpatı çiçeği çok doğru bir seçim olacaktır.



Alıntı..
KARAŞAİR bunu beğendi.
________________

~ E & B ~
 
Alt 23 Nisan 2024, 15:55   #2
Yorumcu Üye
Lavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Lavanta... Çok severim. Rengi, kokusu bayılırım

She bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:24.