IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Avrupa Gezi Rehberi (https://www.ircforumu.org/avrupa-gezi-rehberi/)
-   -   Almanya Hannover (https://www.ircforumu.org/avrupa-gezi-rehberi/32464-almanya-hannover.html)

Zeynep 10 Ocak 2022 15:47

Almanya Hannover
 
Hannover tarihi hakkında; İlk etapta bir pazar yeri olarak kurulan şehrin geçmişinin 1150 yılına dayandığı düşünülmektedir. Leine Nehri kıyısında kurulan bu Orta Çağ yerleşiminin isminin “Hohes Ufer”den mi yoksa “High Embankment”ten mi geldiği henüz tam olarak bilinmiyor.

1241’de Hannover, Guelph Dükü King Henry’nin torunu Dük Otto’dan bir kasaba tüzüğü almış ve resmi olarak bir yerleşim birimi olarak kabul edilmiştir. 14. yüzyılda 34 kuleye sahip olan ve bugün bir kısmı hala ayakta olan şehir surları inşa edilmiştir.

Uzun yıllar İngiliz kraliyet aileleri tarafından idare edilen şehir, daha sonra Brunswick-Lunenburg Dükü Ernest Augustus tarafından yönetilmeye başlamıştır. İlk demiryolunun kurulduğu Hannover, sanayi ve ekonomi açısından Almanya topraklarının en önemli şehirlerinden biri konumuna gelmiştir.

Dünya Savaşı yıllarında ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşan Hannover, 1946’da kurulan Aşağı Saksonya’nın başkenti olmuştur. 1947 senesinde ilk ihracat fuarı ekonomi canlandırmak adına Hannover’de gerçekleştirilmiştir. Bu çabaların sonucunda da şehir, günümüzde Almanya’nın en önemli ekonomi duraklarından biri konumuna gelmiştir.

Hannover’in en ünlüleri; Biraz ulaşımı zor olsa da peri masallarından çıkmış edasıyla Marienburg Kalesi bizim için Hannover’in en ünlü tarihi yerleri arasında bulunuyor. Altstadt bölgesi ise sahip olduğu tarihi doku ile mutlaka zaman geçirilmesi gereken ünlü duraklardan biridir. Kilise gezmeyi sevenler için Marktkirche ve Kreuzkirche Hannover kiliseleri içinde ayrı bir öneme sahiptir.

Hannover gezi tavsiyesi; Altsadt bölgesine mutlaka zaman ayırın. Kafe ve restoranlarda bütçeniz dahilinde bölgenin lezzetlerini tatmaya özen gösterin. Ziyaret için hem daha az kalabalık hem de daha az sıcak olması nedeniyle ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.