IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Ocak 2022, 15:46   #1
Standart Almanya Köln

Köln tarihi hakkında; Köln MÖ 38 senesinde yani bundan yaklaşık 2.000 yıl önce Romalılar tarafından kurulmuş köklü bir şehirdir. Şehrin inşasını hızlandırmak isteyen Romalılar Cermen kabilesiyle güçlerini birleştirmiştir ve Köln, yeni başkent olarak belirlenmiştir ve “Oppidum Ubiorum” olarak adlandırılmıştır.

MS 260 sonrasında Köln, Franklar tarafından sürekli olarak kuşatılmıştır. Romalılar bu kuşatmalara daha fazla dayanamayınca son Roma Valisi MS 425’te Köln’ü terk etti. Dini açıdan da önemli bir merkez olan Köln, MS 800’de Büyük Carl tarafından başpiskoposluk ilan edilmiş ve bu sayede Katolik Kilisesi’nin gücü ortaya çıkmıştır.

1794’te şehri ele geçirmek için harekete geçen Fransızlar, bu amacına 1801’de ulaşmıştır. Fransızların şehri ele geçirdiği dönem, Köln’ün en durgun olduğu dönemlerden biriydi ve Fransızlar, başta kanalizasyon çalışmaları olmak üzere birçok önemli yenilikle şehrin büyümesine katkı sunmuştur.

1815’de Prusya’ya devredilen Köln, İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük darbe almış ve şehrin yaklaşık 4’te 3’ü yok edilmiştir. Savaştan sonra uzun bir yenilenme çalışmasına giren şehir, günümüzde Almanya’nın en önemli şehirlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Köln’ün en ünlüleri; Köln’ün en ünlü tarihi yerleri arasında Köln Katedrali kesinlikle ilk sıralarda yer alıyor. Eski Kent Bölgesi ise barındırdığı pek çok tarihi yapı ile ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği yürüyüş noktalarının başında gelmektedir.

Köln gezi tavsiyesi; Öncelikle Tarihi Eski Kent’i mutlaka keşfetmenizi öneriyoruz. Vaktiniz olursa Ren Nehri üzerinde gerçekleştirilen tekne turlarına katılmayı da ihmal etmeyin. Köln Katedrali ise uzun uzadıya incelemeniz gereken durakların başında geliyor. Tarihi teleferiğe binerek Köln’e gökyüzünden bakmak da yapmadan dönülmemesi gereken şeyler arasındaki yerini alıyor.
________________

El Haset Min-El Mahrum
Kötü Niyetle İyi Murada Varılmaz ! ! !
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44.