IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2021, 01:01   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bayram Boyunca İstanbul'un Tadını Çıkaran

Bayram Boyunca İstanbul'un Tadını Çıkaran Suriyeli ve Afganlar, Tatilden Dönen Türk Azınlık Yüzünden Vaka Sayılarının Artmasından Endişeli...

İstanbul'da yaşayan Türk azınlığın bayram tatilinden geri dönüşleri sürerken, bölgenin asli unsuru olan Suriyeliler ve Afganlar arasında endişeli bir bekleyiş hakim. Türklerin geri dönüşüyle birlikte özellikle Fatih, Zeytinburnu ve Esenyurt gibi ilçelerde koronavirüs patlaması yaşanabileceğine dikkat çeken yerel halk, geri dönenlere 15 günlük karantina uygulanması için yetkililere çağrıda bulundu.
Yaşanan ufak tefek tatsızlıklar dışında Fatih'teki Türk azınlıkla bir problemlerinin olmadığının altını çizen Iraklı Khaled El-Hakimi, ''Yanlış anlaşılmasın, kesinlikle ırkçılık yapmıyoruz. Hatta benim de kiracılarımdan biri Sivaslı Türk bir aile. Allah için, bir kötülüklerini de görmedim bugüne kadar. Burada azınlık olarak bulundukları için dil konusunda vs kendilerine elimizden geldiğince yardımcı da olmaya çalışıyoruz ama gittikleri yerden bize hastalık getirmelerine de göz yumamayız. Hepimizin çoluk çocuğu var..'' ifadelerine yer verdi.
"Zaten sayıları fazla değil"
Beş yıldır Zeytinburnu'nda lokanta işleten Suriyeli Walid Muallem ise Türk azınlığın bayram tatillerinde İstanbul'dan uzaklaşmalarından memnun olduğunu belirtti. ''Tabii içlerinde iyi insanlar da var ama maalesef normal zamanda çoluğumuzu çocuğumuzu sokağa salarken tedirginlik yaşıyoruz. Böyle bayramlarda onlar gidince en azından 3-5 gün de olsa Florya sahiline falan rahat rahat gidebiliyoruz. Şimdi bu korona yüzünden endişeliyiz. Neredeyse keşke gitmeselerdi diyeceğim'' diyen Muallem, bölgede vaka sayıları patlamadan önce devletin bu duruma bir el atması gerektiğini işaret etti.
''Canımızı sokakta bulmadık. Orada kimlerle karıştıkları belli değil.'' diyen Afganistanlı Amrullah Harzai ise tatilden dönen Türklerin şehre girişte mutlaka karantinaya alınması gerektiğini belirterek "Benim anlamadığım şey madem tatil için İstanbul'dan gidebiliyorlar o zaman niye burada kalmaları gerekiyor? Bu nasıl mültecilik? Hadi geri döndüler niye hiçbir önlem alınmadan aramıza karışmalarına izin veriliyor? Neyse ki sayıları fazla değil. Hepsini rahatlıkla Anadolu yakasındaki devlet yurtlarına yerleştirebilirler." sözleriyle Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.



zaytung.com

 
Alt 30 Temmuz 2021, 21:32   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ahahahaha

Bu iyiydi.

________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:54.