IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By AntepLi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2021, 16:10   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Flaman bölgesi bağımsızlığını ilan etti, Belçika devleti feshedildi. Kral Kongo’ya kaçtı...



"Flaman bölgesi bağımsızlığını ilan etti, Belçika devleti feshedildi. Kral Kongo’ya kaçtı..."
Önceki akşam RTBF kanalının canlı yayınında bu flaş haberi duyan Belçikalılar şok geçirdi. Kimi panik içinde diğer kanalları telefonla aradı, kimileri kralın sarayına koşturdu. Sonunda RTBF altyazı geçerek "Şaka yaptık" dedi. Kanalın niyeti, bu asparagas (düzmece) haberle konfederasyon tartışmaları için fikir egzersizi yapmaktı, ancak şimdi sorumsuzlukla suçlanıyorlar.

BELÇİKA’nın ulusal televizyon kanalı RTBF’in bir programında yayınladığı "asparagas" Haber, ülke çapında deprem yarattı. RTBF, canlı yayında "kurgu haber" yaparak, "ülkenin Flaman kesiminin bağımsızlık ilan ettiğini" ve "Belçika devletinin öldüğünü" "flaş haber" olarak duyurdu. NATO’nun alarma geçtiğini, bazı bakanların kaçtığını, havalimanının trafiğe kapandığını, Flaman kentlerinde şenlikler yapıldığını bildiren kanal, bunları aslı olmayan görüntüler ve mülakatlarla da süsledi.

RTBF’in yaptığı bu "uydurma haber" bir anda ülkede panik yarattı. Binlerce kişi RTBF ve diğer basın kurumlarına telefon ederken, bir anda Belçikalı Kraliyet Sarayı’nın önü kalabalıklaştı ve halk bu gelişmeye kralın nasıl tepki vereceğini beklemeye başladı. Ülkenin yabancı temsilcilikleri bir anda alarma geçti. Haberin doğruluğuna inanan bir çok temsilciliğin, kendi ülke başkentini haberdar ettiği bildirildi.

İNANIP BEYANAT VERDİLER


Bütün bu gelişmeler yaşanırken RTBF televizyonu, ekranda alt yazılar geçirerek haberin "kurgu" olduğunu belirtti. Ancak bu süre içerisinde bazı Belçikalı siyasetçiler, "Flaman bölgesinin bağımsızlığı" konusunda beyanatlarda bulundular. Bir süre sonra yapılan haberin gerçek olmadığını anlayan kamuoyu, bu kez RTBF televizyonunu protesto etti. RTBF’in bu girişiminin, son derece tahrip edici ve abartılı olduğunu belirten bir çok siyasetçi, televizyon yöntemini "şok edici" bularak kınadı. Halkın yüzde 89’u habere inanırken, birçok kişi programı ağır dille eleştirerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Televizyon yönetimi ise ülke gerçeklerinin kurgu haberle çok daha iyi anlatılabildiğini savundu. Bu düzmece haberi hazırlamak için iki yıl uğraştıklarını bildiren yetkililer, herkese "fikir jimnastiği" yaptırdıklarını söylediler.

Alıntı
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 24 Aralık 2021, 16:14   #2
Tanrı Tektir,Ordusu Türk'tür.
AntepLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yalan Habercilikte Zirve

Ecem12 bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:15.