IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2021, 04:21   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yunanistan'a Yardım İçin 2 Adet Yangın Söndürme Uçağı Gönderileceğini Açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ''Yalnız uçaklar emanet hocam, biraz dikkatli şeyapabilirsek...''

Orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan'a yardım amacıyla Türkiye'nin 2 adet yangın söndürme uçağı göndereceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan tarafını uçakların dikkatli kullanılması konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.
Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'la bu öğlen saatlerinde bir görüşme gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını belirterek boşa çıkan yangın söndürme uçaklarından 2'sinin destek için Yunanistan'a gönderileceğini açıkladı.
Görüşmede, söz konusu uçakların Türkiye'ye ait olmadığına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu "Tabii şimdi öyle bir yardım talebi gelince mecburen bir şeyler yapmaya çalıştık. 'Valla bizde de yok' diyip komşumuzu geri çevirmek içimize sinmedi. Mecburen oradan buradan kiraladığımız uçaklardan 2'sini yolluyoruz ama bir yandan da tedirginiz açıkçası. Neticede emanet mal yani..." ifadelerine yer verdi.
Yunan tarafını uçakların dikkatli kullanılması konusunda sıkı sıkıya tembihleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"İnerken kalkarken falan uçakları hırpalamazsak gerçekten sevinirim. Gözünüzü seveyim çizik mizik olmasın. Bir de şimdi mesela büyük yangın var, küçük yangın var. Bizim yolladıklarımızı siz önce bi küçüklerde kullanın, büyük olanlara sizdeki uçaklar gitsin yine. Ha yetişmezse o zaman bi çaresini düşünürüz. Çünkü bunları artık Rusya'dan mı Ukrayna'dan mı kimden kiraladıysak aynı şekilde geri vermezsek sıkıntı çıkar. Bizim olsa mesele değil de..."
Yunan Dışişleri Bakanı'nın "Abi bu kadar mesele olacaksa göndermeyin isterseniz, siz de mahçup olmayın sonra" şeklindeki yanıtı üzerine "Yok ya olur mu öyle şey. Laf ağızdan çıktı bir kere yolliycaz artık ama işte emanetin canı tez olur derler, ondan biraz tedirginlik var. Bi şey sorucam peki, çok mu yüksek alevler nedir orada durum?" diyerek uçak gönderme sözünün arkasında duran Çavuşoğlu, aldığı "Baya yanıyor ya. 30 tane uçakla başedemiyoruz" yanıtı üzerine gergin bir şekilde basın toplantısına son verdi.



zaytung.com

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:14.