IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2021, 04:20   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gündemdeki Tartışmalar Her Gün Sınırdan Ellerini Kollarını Sallayarak Geçen Afgan Mültecileri de Tedirgin Etti: ''İnşallah Türkiye'yi aciz göstermiyoruzdur...''

Binlerce kişilik kafileler halinde her gün İran sınırından Türkiye'ye geçen Afgan mülteciler, son günlerde gündemi meşgul eden ''Türkiye'yi aciz gösterme'' tartışmaları yüzünden tedirgin. 3 gündür Türkiye'de bulunduğunu belirten Afgan Rashid Sawari(24), arkadaşlarıyla birlikte Zeytinburnu sahilinde basına yaptığı açıklamada "Biz sınırdan elimizi kolumuzu sallayarak geçip Van'dan buraya kadar tek bir polis ya da asker kontrolüne takılmadan geldik. Burada da öyle kafamıza göre takılıyoruz ama inşallah kusura bakmamışsınızdır." derken, Türkiye'nin aciz görünme konusunda bu kadar hassas olduğunu bilmediklerini ifade etti.
"Bilsek kesinlikle ona göre davranırdık. Yalandan da olsa biraz zorlanmış gibi yapardık. Ne bileyim sınırdan sürünerek falan geçerdik en azından." sözleriyle Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyduklarını belirten Sawari, halen Afganistan'da olup Türkiye'ye gelmeye hazırlanan 2 milyon kadar Afgan'a da şu mesajı yolladı:
"Burada işler biraz enteresan. Aciz görünmeme konusunda inanılmaz takıntılılar. Ona göre gelecek olan arkadaşlar sınırı rahat rahat geçtiklerini fazla belli etmezlerse iyi olur. Mümkün mertebe sanki birileri Türkiye'nin sınırlarını koruyormuş da siz ona rağmen geçmişsiniz gibi yapın. Ne biliym en azından gece geçilebilir mesela. Ya da arkanızdan kovalayan varmış gibi biraz telaşla koşarak falan. Bu şekilde isterseniz bütün Afganistan'ı buraya toplayabilirsiniz, yeter ki Türkiye'yi sınırlarını korumaktan aciz bir ülke gibi göstermeyelim. O konu çok önemli..."


zaytung.com

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43.