IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2021, 04:15   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İç Savaş Tehlikesi Beliren Burkina Faso'da Türkiye Büyükelçisi Dışişlerine Çağrıldı: ''Eylül ayı için 2 milyon mültecilik bir rezervasyon yaptıracaktık...''

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da bir süredir devam eden karışıklıklar iç savaşa doğru evrilirken, Türkiye Büyükelçisi Bahadır İlsun Dışişleri'ne çağrıldı. Başkent Ouagadougou'daki Dışişleri konutunda Büyükelçi İlsun'u kabul eden Burkina Faso Dışişleri Bakanı Cibril Bassole, ülkede yer yer çatışmalara dönen gerilimin yakında bir iç savaşa dönüşme ihtimali bulunduğuna dikkat çekerek, "Allah korusun tabii öyle bir şey olsun istemeyiz ama biz şimdiden yine önlemimizi alalım dedik" sözleriyle Türkiye'nin dillere destan misafirperverliğinden kendilerinin de yararlanmak istediğini belirtti.
İç savaş çıkması halinde Burkina Faso'luların ortada kalmaması için ilk etapta 2 milyon kişilik bir rezervasyon yaptırma taleplerini Büyükelçi Bahadır İlsun'a ileten Bassole, "Şimdi ilk kafile önümüzdeki hafta yola çıksa, buradan yürüye yürüye anca 2 ayda varırlar. Siz en iyisi şöyle Eylül-Ekim gibi bizim için bir yer ayırın. Ha baktık iç savaş çıkmıyor önceden arar rezervasyonu iptal ederiz zaten. Yeter ki o ara bizim yerimize başka bir ülkeden mülteci kabul etmeyin. Vatandaş mağdur olmasın" derken, kapora olarak 100.000 Euro'yu gözden çıkardıklarını, ödemenin geri kalanın ise her zaman olduğu gibi AB tarafından yapılacağını da sözlerine ekledi.
Bakan Bassole'ye Türkiye'ye gösterdiği ilgi için teşekkür eden Büyükelçi İlsun ise rezervasyonun onayı için öncelikle Ankara ile görüşmesi gerektiğini belirterek bir kaç gün içinde olumlu ya da olumsuz olarak kesin bir geri dönüş yapacağını ifade etti.
"Burkina Fasoluları ülkemizde misafir etmekten memnuniyet duyarız ancak o tarihlerde başka bir rezervasyon var mı, doluluk durumumuz nedir bir kontrol etmemiz lazım. Hatırladığım kadarıyla Laos, Angola, Bangladeş ve Tacikistan'dan rezervasyonlar vardı ama tam tarihlerini bilmiyorum" diyen İlsun, "Kıyı şeridi dolu olsa bile en kötü ihtimalle iç anadolu taraflarında manzaralı, güzel bir yer ayarlamaya çalışacağız sizin için. Zaten fazla kalabalık gelmeyecekmişsiniz, bir yerlere sıkıştırırız" sözleriyle Burkina Faso hükümetini rahatlatacak mesajlar verdi.



zaytung.com

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:15.